Έχασε την ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό ο νέος πρωθυπουργός της Ισπανίας

Έχασε την ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό ο νέος πρωθυπουργός της Ισπανίας
epa06913448 Spanish People's Party (PP) leader, Pablo Casado (R), in the presence of former Spanish deputy Prime Minister and PP member Soraya Saenz de Santamaria (L), chats with PP member Fatima Banez during a session to vote the fiscal consolidation path for 2019, at the Lower Hose of the Spanish Parliament in Madrid, Spain, 27 July 2018. EPA/JUAN CARLOS HIDALGO

Τα κόμματα που στήριξαν τον Πέδρο Σάντσεθ για να ανέλθει στην εξουσία αποφάσισαν να απέχουν.

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ έχασε μια σημαντική ψηφοφορία για το σχέδιο προϋπολογισμού καθώς οι πολιτικοί σύμμαχοί του οι οποίοι τον βοήθησαν να ανέλθει στην εξουσία τον περασμένο μήνα αποφάσισαν να τηρήσουν αποχή, αποδεικνύοντας πόσο εύθραυστη είναι η σοσιαλιστική κυβέρνηση μειοψηφίας της οποίας ηγείται.

Ο Σάντσεθ, το κόμμα του οποίου διαθέτει μόνο 84 έδρες από τις 350 του κοινοβουλίου, δεν μπορεί να περάσει τον προϋπολογισμό χωρίς τα κόμματα που υποστήριξαν μια πρόταση μομφής εναντίον του συντηρητικού προκατόχου του τον Ιούνιο.

Μόνο 88 μέλη του κοινοβουλίου ψήφισαν υπέρ της πρότασης της κυβέρνησης να ελαφρύνει το μονοπάτι για τη μείωση του ελλείμματος, ενώ 173 ψήφισαν κατά και 86 τήρησαν αποχή. Τρεις βουλευτές δεν έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία.