Έφτασε η ώρα της Amazon TV

Έφτασε η ώρα της Amazon TV
epa06913654 (FILE) - A general outside view of the new Amazon logistic and distribution center in Werne, Germany, 07 November 2017 (reissued 27 July 2018). Amazon on 27 July 2018 reported its results for second quarter ended 30 June 2018, saying its net income increased to 2.5 billion USD from 197 million USD in 2017, while operating income in 2018 increased to 3 billion USD from 628 million USD in 2017. EPA/FRIEDEMANN VOGEL Photo:

Η εταιρεία φέρεται να λανσάρει άμεσα την τηλεόραση συνεχούς ροής.

Οι φιλοδοξίες της Amazon στο βίντεο συνεχούς ροής ίσως κάνουν ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός, καθώς η εταιρεία πρόκειται να λανσάρει μια νέα τηλεοπτική υπηρεσία υποστηριζόμενη από διαφημίσεις. Όπως αναφέρει το CNBC, η νέα υπηρεσία αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα, ίσως κι αυτή την εβδομάδα.

Τον Αύγουστο άρχισαν να διαρρέουν φήμες σχετικά με τη νέα τηλεοπτική υπηρεσία της Amazon, η οποία θα είναι ξεχωριστή από την Amazon Prime Video και θα λειτουργεί υπό τη θυγατρική IMDB της Amazon. Η υπηρεσία, η οποία θα ονομάζεται Free Dive, θα είναι διαθέσιμη στα 48 εκατομμύρια ανθρώπους που διαθέτουν συσκευές Amazon Fire TV.

Αντί να προσφέρει προγράμματα από τα Amazon Studios ή τους συνεργάτες της από την Prime Video, το τηλεοπτικό κανάλι του IMDB θα περιλαμβάνει περιεχόμενο όπως παλαιότερες τηλεοπτικές εκπομπές. Το γεγονός αυτό θα τον καταστήσει ανταγωνιστή του Hulu καθώς και του Roku Channel, το οποίο λειτουργεί από την πλατφόρμα ψηφιακής τηλεόρασης Roku, η οποία προβάλλει επαναλήψεις όπως το Lost in Space καθώς και παλιές ταινίες όπως Bad Boys και Ghostbusters.

Η υπηρεσία θα μπορούσε να προσφέρει στην Amazon μια νέα πλατφόρμα για την εντεινόμενη διαφημιστική της δραστηριότητα. Σύμφωνα με το CNBC, οι διαφημίσεις θα προβάλλονται μεταξύ των διάφορων εκπομπών ή θα ενσωματώνονται σε μια πλατφόρμα αναπαραγωγής βίντεο, όπως κάνει το IMDB σε τρέιλερ ταινιών. Η Amazon ίσως επιτρέψει επίσης στους διαφημιστές να έχουν πρόσβαση σε ιδιόκτητα δεδομένα χρηστών για τη βελτίωση της διαφημιστικής στόχευσης.

Η Amazon εξασφαλίζει ήδη διαφημιστικά έσοδα από τις διαφημίσεις βίντεο που εμφανίζει το IMDB στα τρέιλερ, καθώς και από διαφημίσεις στο κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου της και στον δημοφιλή ιστότοπο παιχνιδιών Twitch.

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών eMarketer, η Amazon έχει γίνει η τρίτη μεγαλύτερη ηλεκτρονική πλατφόρμα διαφημίσεων πίσω από τη Google και το Facebook. Οι διαφημιζόμενοι θα ξοδέψουν περίπου 4,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε διαφημίσεις στην Amazon φέτος, σύμφωνα με την eMarketer – ποσό αυξημένο κατά 145% από το 2017.