Έφτασε η στιγμή της εισόδου του Airbnb στο Χρηματιστήριο;

Έφτασε η στιγμή της εισόδου του Airbnb στο Χρηματιστήριο;
Brian Chesky, chief executive officer of Airbnb Inc., pauses during an interview at a media event in Johannesburg, South Africa, on Monday, July 27, 2015. Airbnb is hoping to spread its unique brand of hospitality throughout Africa. Photographer: Waldo Swiegers/Bloomberg via Getty Images Photo:

Εάν κρίνουμε από μια δήλωση του Μπράιαν Τσέσκι, μάλλον ναι - ή ίσως όχι ακόμη!

Η επόμενη χρονιά θα μπορούσε να είναι αυτή που θα δει το Airbnb να μπαίνει στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Αυτό προκύπτει από μια δήλωση του CEO της εταιρείας, Μπράιαν Τσέσκι, στο συνέδριο Recode Code στην Καλιφόρνια την Τετάρτη.

«Θα είμαστε έτοιμοι για μια δημόσια εγγραφή την επόμενη χρονιά, αλλά δεν γνωρίζουμε εάν θα το κάνουμε», είπε ο Τσέσκι, αφήνοντας τα πράγματα σχετικά θολά.

Παρόλα αυτά, δεν έδειξε αρνητικός στην ιδέα της δημόσιας εγγραφής της επιχείρησης του, λέγοντας ότι «αυτό είναι κάτι που θα μπορούσε να γίνει».

Ο Τσέσκι είπε κατά κάποιο τρόπο ότι ήρθε σε επαφή με τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ για το συγκεκριμένο θέμα, δηλώνοντας ότι «Ο Μαρκ αποτελεί έναν θερμό υποστηρικτή», και αναφέρθηκε επίσης σε άλλες συζητήσεις που είχε με επιχειρηματίες που έβαλαν τις εταιρείες τους στο Χρηματιστήριο, σημειώνοντας ότι πολλοί από αυτούς παραδέχτηκαν ότι αποτελεί μια πολύ καλή εμπειρία.

Πριν αποφασίσει να ξεκινήσει τη διαδικασία δημόσιας εγγραφής, ο Τσέσκι εξήγησε ότι θα πρέπει να είναι απολύτως σίγουρος ότι αυτό θα ωφελήσει την εταιρεία και τους μετόχους, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι το Airbnb διαθέτει «πολύ υπομονετικούς» επενδυτές.