Έγινε βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου με μόλις 293 ψήφους

Έγινε βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου με μόλις 293 ψήφους

Η Μαρία Σταυρινούδη Σόδη είναι το νέο μέλος της ΚΟ της ΝΔ, μετά την παραίτηση του Σταμάτη Κάρμαντζη. 

Από καραμπόλες μπορείς να μπεις στη Βουλή, ακόμα και αν έχει συγκεντρώσει μόλις 293 σταυρούς. Αυτό συνέβη και στη περίπτωση της Μαρίας Σταυρινούδη – Σόδη, που είναι το νέο μέλος της ΚΟ της ΝΔ.

Η αλλαγή σκυτάλης ξεκίνησε όταν ο βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Μουσουρούλης είχε παραιτηθεί προκειμένου να είναι υποψήφιος Ευρωβουλευτής, συνεπώς η έδρα πέρασε στον Σταμάτη Κάρμαντζη, ο οποίος, όμως, τον Μάιο εξελέγη αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου.

Έτσι, μετά από τρεις μόλις μήνες η βουλευτική έδρα αλλάζει και πάλι χέρια περνώντας στη δεύτερη επιλαχούσα στις εκλογές του Ιουνίου 2012, Μαρία Σταυρινούδη-Σόδη.

Η νέα βουλευτίνα της ΝΔ είναι αισθητικός και ιδιοκτήτρια της γνωστής εταιρίας καλλυντικών Mastic Spa, που έχει λάβει βραβείο ευρεσιτεχνίας. Στο πλούσιο βιογραφικό της ξεχωρίζει κανείς τις σπουδές της στην αισθητική και την κοσμετολογία, πέρα από τη φαρμακευτική.

Η νέα βουλευτής της ΝΔ έχει γεννηθεί και έχει μεγαλώσει στη Χίο, ενώ έχει σπουδάσει τόσο αισθητική, στη Θεσσαλονίκη και στο Παρίσι, όσο και φαρμακευτική, με την οποία βέβαια δεν ασχολήθηκε αφού την κέρδισαν οι πρώτες της σπουδές.

Από το 1992 διατηρεί στη Χίο ινστιτούτο αισθητικής, το οποίο αργότερα εξοπλίστηκε και με λέιζερ, το οποίο μάλιστα έγινε και πρότυπο κέντρο για την Ελλάδα καθώς οι θεραπείες εφαρμόζονταν με αγνά καλλυντικά από μαστίχα. Κάπου εκεί έρχεται η ιδέα και για τα καλλυντικά Mastic Spa.

To 2002 μαζί με τον φαρμακοποιό σύζυγό της Γιώργο Σόδη ανοίγουν το πρώτο κατάστημα λιανικής πώλησης στο Κολωνάκι και ακολουθούν πολλά άλλα.