Εκατοντάδες εταιρείες βλέπουν τις διαφημίσεις τους να προβάλλονται σε εξτρεμιστικά βίντεο του YouTube.

Εκατοντάδες εταιρείες βλέπουν τις διαφημίσεις τους να προβάλλονται σε εξτρεμιστικά βίντεο του YouTube.

Η εταιρεία δηλώνει πως κάνει τα πάντα για να σταματήσει αυτό που συμβαίνει.

Διαφημίσεις από περισσότερες από 300 μεγάλες επιχειρήσεις και οργανισμούς εμφανίζονται σε κανάλια και βίντεο του YouTube τα οποία προωθούν εξτρεμιστικά μηνύματα, όπως φυλετικές διακρίσεις, ναζιστικές θεωρίες, παιδοφιλία, θεωρίες συνομωσίας και βορειοκορεατικής προπαγάνδα.

Έρευνα του CNN κατέδειξε ότι γνωστές πολυεθνικές όπως η Amazon, η Adidas, η Facebook, η Netflix, η Nordstrom και η Under Armour έχουν επηρεαστεί. Πέντε αμερικανικές κυβερνητικές υπηρεσίες είδαν επίσης τις διαφημίσεις τους να εμφανίζονται σε εξτρεμιστικά βίντεο.

Πολλές από τις εταιρείες δήλωσαν πως δεν γνωρίζουν ότι οι διαφημίσεις τους μπήκαν σε βίντεο με αυτό το περιεχόμενο και ήδη λαμβάνουν μέτρα για να το αντιμετωπίσουν.

Όταν κάποιος διαφημίζεται στο YouTube, μπορεί να στοχεύσει σε συγκεκριμένο κοινό με βάση τη διαδικτυακή συμπεριφορά του και τις δημογραφικές πληροφορίες. Μπορεί επίσης να μπλοκάρει συγκεκριμένα κανάλια με φίλτρα τα οποία προστατεύουν από την προβολή διαφημίσεων.

Το YouTube δήλωσε ότι συνεργάζεται με τους διαφημιστές για να ελέγξει το ανάρμοστο περιεχόμενο, όμως δεν έδωσε κάποια εξήγηση για τις τελευταίες αποκαλύψεις.

«Συνεργαζόμαστε με τους διαφημιστές μας για να φέρουμε σημαντικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουμε την οικονομική πολιτική του YouTube συνδυάζοντας αυστηρότερους κανόνες, καλύτερο έλεγχο και περισσότερη διαφάνεια», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο CNN. «Όταν διαπιστώνουμε ότι κατά λάθος μπήκαν διαφημίσεις σε περιεχόμενο το οποίο παραβιάζει τους κανόνες, τότε αμέσως τις αφαιρούμε. Γνωρίζουμε πως ακόμη και όταν τα βίντεο συνάδουν με τις οδηγίες των διαφημιστών, δεν ταιριάζουν όλα με κάθε brand. Όμως είμαστε αποφασισμένοι να συνεργαστούμε με τους διαφημιστές και να κάνουμε τα πάντα σωστά».