Έκλεισε το deal-μαμούθ 20 δισ. δολαρίων μεταξύ Blackstone – Thomson Reuters

Έκλεισε το deal-μαμούθ 20 δισ. δολαρίων μεταξύ Blackstone – Thomson Reuters

Έτσι η Blackstone «εισβάλλει» στο της Wall Street και ο ιδρυτής της κοντράρεται πλέον ανοιχτά με τον δισεκατομμυριούχο πρώην δήμαρχο της ΝΥ, Μάικλ Μπλούμπεργκ.

Είναι η μεγαλύτερη επένδυση του επενδυτικού κολοσσού Blackstone και ένα deal που ταράζει τα νερά στη Wall Street. Αργά χθες βράδυ, η Thomson Reuters αποφάσισε να αποδεχθεί την προσφορά της Blackstone για την εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της θυγατρικής της στον κλάδο των χρηματοοικονομικών δεδομένων έναντι 20 δισ. δολαρίων.

Με την κίνηση αυτή, την οποία επιβεβαίωσαν με ανακοίνωση και οι δύο εταιρείες, η Blackstone «εισβάλλει» στο συγκεκριμένο πεδίο της Wall Street και ο ιδρυτής της Stephen Schwarzman κοντράρεται πλέον ανοιχτά με τον δισεκατομμυριούχο πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ.

Σημειώνεται ότι τα τερματικά του Bloomberg κυριαρχούν στην εν λόγω αγορά παρέχοντας σε traders, τραπεζίτες και επενδυτές ειδήσεις, δεδομένα και αναλύσεις.

Σύμφωνα με το deal, η Blackstone θα αποκτήσει ποσοστό 55% στη νεοσυσταθείσα εταιρεία «Financial & Risk», ενώ η Thomson Reuters θα διατηρήσει μερίδιο 45%, λαμβάνοντας 17 δισ. δολάρια, από τα οποία τα 3 δισ. δολάρια θα είναι σε μετρητά και τα 14 δισ. δολάρια σε χρέος και προνομιούχες μετοχές που θα εκδώσει η νέα εταιρεία.

Τη διοίκηση της κοινοπραξίας θα αναλάβει ένα δεκαμελές συμβούλιο που θα αποτελείται από 5 εκπροσώπους της Blackstone και 4 εκπροσώπους της Thomson Reuters. Ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας δεν θα έχει δικαίωμα ψήφου στο συμβούλιο μετά το τέλος της συμφωνίας.