Εκνευρισμός για το κρεσέντο συνεντεύξεων του Βαρουφάκη

Εκνευρισμός για το κρεσέντο συνεντεύξεων του Βαρουφάκη

«Κάποια στιγμή θα κουραστεί» δηλώνουν στελέχη της κυβέρνησης – Τι αναφέρουν στελέχη της ΝΔ.

Οι συνεχείς δηλώσεις και συνεντεύξεις του Γιάνη Βαρουφάκη φαίνεται πως προκαλούν εκνευρισμό και ενόχληση σε κάποιους στην κυβέρνηση. Μάλιστα στέλεχος της φέρεται να δήλωσε πως κάποια στιγμή θα «κουραστεί και θα σταματήσει».

Πάντως ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσιπρας έχει ζητήσει περισσότερα έργα και λιγότερα λόγια, κάτι που επανέλαβε το Σάββατο στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μια άλλη υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή, έλεγε με αφορμή τη συνεχή έκθεση του κ. Βαρουφάκη στη δημοσιότητα και με εμφανή τη διάθεση προειδοποίησης οτι «η δημοσιότητα είναι σαν την ηλιοθεραπεία. Στην αρχή είναι καλή, αλλά μετά, εάν συνεχίσεις χωρίς μέτρο, καίγεσαι».

Ενδεικτικά μόνο για την εβδομάδα που μας πέρασε, ο υπουργός έδωσε δέκα συνεντεύξεις συνολικά σε ραδιόφωνα, τηλεοπτικά μέσα και περιοδικά. Πιο πρόσφατες είναι οι συνεντεύξεις στην τηλεόραση του ANT1 και τον Γιώργο Παπαδάκη, στον ΣΚΑΙ και στον Γιώργο Αυτιά, καθώς επίσης και στο αυστραλιανό ABC.

Στις 26 Φεβρουαρίου μίλησε σε Bloomberg και Irish Times. Την προηγούμενη ημέρα, έδωσε συνέντευξη στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Alpha και RealFM. Στις 24/2, στο αμερικανικό δίκτυο CNBC και στο γαλλικό περιοδικό του Charlie Hebdo, ενώ στην αρχή της εβδομάδας, ο υπουργός μίλησε στο CNN.

Το σχόλιο του Γεωργιάδη
Το μπαράζ δηλώσεων του Βαρουφάκη σχολίασε και ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Twitter του, κάνοντας μάλιστα λόγο για Θεία Δίκη.  «Οι αριστεροί με δούλευαν διότι ως Υπουργός, λέει, εμφανιζόμουν συχνά στα ΜΜΕ και τους έτυχε… Βαρουφάκης… Το λες και Θεία Δίκη» έγραψε στο twitter ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Δριμεία επίθεση στον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη εξαπέλυσε μέσω του ΣΚΑΪ και η Φωτεινή Πιπιλή για τις συχνές εμφανίσεις του στα ΜΜΕ, λέγοντας ότι «με το σταριλίκι του προκαλεί μεγάλη ζημιά και όχι έργο». «Είναι αδιάθετος και έδωσε μόνο τρεις συνεντεύξεις σήμερα; όσο μιλάει δεν ξέρουμε τις μας ξημερώνει…» δήλωσε ειρωνικά. «Είχε πει επιπολαίως ότι ‘αν έρθει Αρμαγεδδών ας έρθει’ είναι Αρμαγεδδών της επικοινωνίας, χρειάζεται φρένο από τον πρωθυπουργό στο προσωπικό του στυλ» τόνισε. «Οδηγούμαστε σε απομόνωση διπλωματική και οικονομική» προειδοποίησε δε η κ. Πιπιλή.

«Η σταθερότητα της χώρας δεν κερδίζει σε τίποτα από το σταριλίκι, την υπερβολή την αλαζονεία, την πολυλογία και τη δημιουργική σύγχυση του Βαρουφάκη κάνει μεγάλη ζημία και όχι έργο μιλώντας και εντός στην Ελλάδα και κυρίως στην Ευρώπη (…) Το κασκόλ του Βαρουφάκη των 500 ευρώ θα το πληρώσει η χώρα με 30 δισεκ. μνημόνιο» προειδοποίησε.

Η Φωτεινή Πιπιλή πρόσθεσε ότι ο υπουργός «κάνει μεγάλες γκάφες. Ήταν τρομερή γκάφα όταν υπερηφάνως δήλωσε ότι επαναπατρίστηκαν 700 εκατ ευρώ στις τράπεζες λόγω της δικής του πολιτικής, και μετά βγήκε το ΥΠΟΙΚ, το υπουργείο του, και τού είπε πρόκειται για τις συνταξεις του ΙΚΑ».