EKO: Αύξηση πωλήσεων κατά 7,1% το 2016

EKO: Αύξηση πωλήσεων κατά 7,1% το 2016

Μέσα στο 2017 θα ολοκληρωθεί η πρώτη φάση εφαρμογής της νέας εταιρικής εικόνας σε 165 μεγάλα πρατήρια BP.

Στην αύξηση των πωλήσεων της ΕΚΟ κατά 7,1 % το 2016 παρά τη μείωση της συνολικής κατανάλωσης καυσίμων, αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος των Ελληνικών Πετρελαίων, Γρηγόρης Στεργιούλης μιλώντας στο Συνέδριο Πωλήσεων της εταιρίας. Τόνισε ακόμη ότι τα συγκρίσιμα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) της εμπορίας ανήλθαν σε 100 εκατ. ευρώ, ενώ οι ισχυρές ταμειακές ροές βοήθησαν σημαντικά στην ενίσχυση της θέσης του ομίλου στη χρηματοπιστωτική αγορά.

«Βασική προτεραιότητα του ομίλου για τα επόμενα χρόνια αποτελεί η διασφάλιση της διάθεσης των προϊόντων διύλισης μέσω ενός ελεγχόμενου δικτύου στην εσωτερική αγορά, ενώ ταυτόχρονα να αποτελέσει το βραχίονα για τη διάθεση καινοτόμων ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών στους Έλληνες καταναλωτές», υπογράμμισε ο κ. Στεργιούλης.

Έκανε επίσης ιδιαίτερη αναφορά στην υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στα πρατήρια ΕΚΟ και ΒΡ, όπως προκύπτει από τις έρευνες αγοράς, προσθέτοντας ότι σε διαρκή αυξητική πορεία βρίσκονται και οι πωλήσεις προϊόντων και υπηρεσιών εκτός καυσίμων λόγω της επέκτασης των υφιστάμενων συνεργασιών και της παροχής νέων υπηρεσιών και προϊόντων.

Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία που παρουσίασε ο γενικός διευθυντής Εγχώριας & Διεθνούς Εμπορίας του Ομίλου, Ρομπέρτο Καραχάνας, «τα έσοδα από πωλήσεις προϊόντων εκτός καυσίμων (όπως καφές, σνακ, τσιγάρα, κτλ.) σε χώρες, όπως η Αγγλία και η Γερμανία, φτάνουν σε πολλές περιπτώσεις στο 60% των συνολικών εσόδων των πρατηρίων». Εκτίμησε δε, ότι η τάση αυτή θα έρθει και στην Ελλάδα αφού ήδη σε κάποια πρατήρια της εταιρίας η συμμετοχή των πωλήσεων από την αίθουσα ξεπερνά το 40% των συνολικών εσόδων. Με αυτό το δεδομένο, ανακοίνωσε την πρόθεση της εταιρίας να προχωρήσει στον εκσυγχρονισμό αιθουσών και τη δημιουργία νέου σχεδιασμού, που θα υλοποιηθεί μέσα στο 2017.

Ειδικότερα, μέσα στο 2017 θα ολοκληρωθεί η πρώτη φάση εφαρμογής της νέας εταιρικής εικόνας σε 165 μεγάλα πρατήρια BP, ενώ και στην ΕΚΟ θα συνεχιστεί το πλάνο ομογενοποίησης της εικόνας των πρατηρίων, κυρίως στην επαρχία.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικά Καύσιμα Ορυκτέλαια Παναγιώτης Πετρούλιας, ανέφερε ότι η αύξηση των μεριδίων της εταιρίας συνεχίζεται και κατά το Α’ τρίμηνο του 2017.