Έκρηξη βόμβας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ – Όλες οι εξελίξεις (Φωτογραφίες-Βίντεο)

Έκρηξη βόμβας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ – Όλες οι εξελίξεις (Φωτογραφίες-Βίντεο)
Άνδρες της Αντιτρομοκρατικής ερευνούν το σημείο της έκρηξης έξω από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018. Ισχυρή έκρηξη βόμβας σημειώθηκε στις 02:30 τα ξημερώματα της Δευτέρας έξω από τα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού στο Νέο Φάληρο. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Δεν υπήρξαν τραυματίες αλλά μόνο υλικές ζημιές στα γραφεία του καναλιού στο Νέο Φάληρο - Σύσσωμα καταδικάζει ο πολιτικός κόσμος την τρομοκρατική ενέργεια.

Τελευταία Ενημέρωση: 20.01

Έκρηξη βόμβας σημειώθηκε στις 02.35 στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ χαρακτηρίζουν «σοβαρό» το τρομοκρατικό χτύπημα στο Νέο Φάληρο. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός περιείχε μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης, η οποία προξένησε σημαντικές ζημιές στα τζάμια, μέχρι τον 6ο όροφο του κτιρίου, αλλά και ζημιές στους τοίχους στο εσωτερικό.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν μέσα σε σακίδιο, το οποίο οι δράστες κρέμασαν στο κιγκλίδωμα του δρόμου, απέναντι από το κτίριο του ΣΚΑΪ και από την έκρηξη κόπηκε το μασίφ σίδερο, ενώ ξεκόλλησε και ένα κομμάτι τσιμέντου. Οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας εκφράζουν την άποψη ότι οι ζημιές θα ήταν ακόμα μεγαλύτερες, αλλά μεγάλο μέρος του ωστικού κύματος εκτονώθηκε προς το κενό, καθώς δεν υπήρχε σταθερό αντικείμενο από την άλλη πλευρά για να το στείλει όλο προς μια κατεύθυνση. Μέχρι στιγμής έχει συγκεντρωθεί υλικό από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπάρχουν ακόμα στοιχεία που να βοηθούν στην αναγνώριση των δραστών. Οι κάμερες έχουν καταγράψει κάποια πράγματα, ωστόσο δεν υπάρχουν πρόσωπα που να αναγνωρίζονται.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί δεν μπορούν, ακόμα, να μιλήσουν συγκεκριμένα για κάποια οργάνωση, καθώς ο άγνωστος που έκανε το προειδοποιητικό τηλεφώνημα δεν ανέφερε όνομα οργάνωσης και δεν υπάρχει έως τώρα ανάληψη ευθύνης. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν, ανάλογα χτυπήματα με παρόμοια ισχύος εκρηκτικούς μηχανισμούς έχουν γίνει από την «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» χωρίς όμως να υπάρχει οποιοδήποτε στοιχείο που να την ενοχοποιεί για το συγκεκριμένο χτύπημα.

Καμμένο αυτοκίνητο στα Πετράλωνα ενδέχεται να σχετίζεται με την επίθεση 

Ιδιωτικής χρήσεως αυτοκίνητο, το οποίο βρέθηκε καμένο στην οδό Ανθείων στα Πετράλωνα, εξετάζεται από την Αστυνομία, αν έχει σχέση με το όχημα των δραστών της βομβιστικής επίθεσης στον ΣΚΑΪ.

Το αυτοκίνητο, μάρκας OPEL και χρώματος ασημί, βρέθηκε περίπου 15 λεπτά μετά το τηλεφώνημα (δηλαδή, γύρω στις 2 τα ξημερώματα) για την τοποθέτηση της βόμβας στο Νέο Φάληρο και σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία κάποιοι τού έβαλαν φωτιά, η οποία σβήστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.  Σύμφωνα με πληροφορίες, το όχημα έφερε πλαστή πινακίδα κυκλοφορίας που ανήκει σε άλλο όχημα. Το ΙΧ ερευνάται στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας.

Η ανακοίνωση του ΣΚΑΪ για τη βομβιστική επίθεση

Τσίπρας: Επίθεση δειλών και σκοτεινών δυνάμεων

«Η βομβιστική επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ είναι επίθεση δειλών και σκοτεινών δυνάμεων, απέναντι στην ίδια τη δημοκρατία. Δεν πρόκειται, όμως, να πετύχουν το στόχο τους. Ούτε να τρομοκρατήσουν, ούτε να αποπροσανατολίσουν» αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός εκφράζει την ειλικρινή του συμπαράσταση στους δημοσιογράφους και τους εργαζόμενους του σταθμού.

Η ανακοίνωση της εφημερίδας «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» για την επίθεση

Μητσοτάκης: Η δημοκρατία και η πολυφωνία δεν φιμώνονται

Η δημοκρατία και η πολυφωνία δεν φιμώνονται» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέφτηκε τα γραφεία του ΣΚΑΪ που δέχτηκαν βομβιστική επίθεση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» τόνισε: «Αυτό το τοξικό κλίμα που διαμορφωνόταν με ευθύνη της κυβέρνησης έχει παρενέργειες. Πρέπει να πέσουν οι τόνοι, να μη ρίξουμε άλλο νερό στο μύλο της πόλωσης και να αφήσουμε τις Αρχές να κάνουν τη δουλειά τους».

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους και σημείωσε: «Όταν γίνεται διαχωρισμός μεταξύ “καλής” και “κακής” βίας, τα αποτελέσματα είναι αυτά που βλέπουμε».

Επισήμανε ακόμα ότι, δυστυχώς, εκτρέφεται νέα γενιά τρομοκρατών και πως η απόσταση που χωρίζει μια μολότοφ από ένα καλάσνικοφ και μια βαριοπούλα από μια ισχυρή βόμβα δεν είναι μεγάλη.

«Να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους, να εκφράσουμε συμπαράσταση χωρίς αστερίσκους, να σταματήσουμε την πόλωση και την ακραία στοχοποίηση που μόνο κακό κάνουν στην δημοκρατία μας» συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ και κατέληξε: «Το κλίμα ακραίας πόλωσης και στοχοποίησης δεν το καλλιεργούμε εμείς, άλλοι το καλλιέργησαν. Ας κάνουν όλοι ένα βήμα πίσω και να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε αυτά τα φαινόμενα».

ΕΣΡ: Ενέργεια κατά της ελευθερίας της έκφρασης, της πολυφωνίας και της δημοκρατίας η επίθεση στον ΣΚΑΪ

Προκόπης Παυλόπουλος: Απερίφραστη καταδίκη της εγκληματικής και αντιδημοκρατικής ενέργειας

Την αμέριστη συμπαράστασή του, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι», εκφράζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος, μαζί με την απερίφραστη καταδίκη της συγκεκριμένης ενέργειας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ο κ. Παυλόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον διευθυντή της Εφημερίδας «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» Αλέξη Παπαχελά και του ζήτησε να διαβιβάσει, στους Γιάννη και Θέμη Αλαφούζο καθώς και σε όλους τους εργαζόμενους στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό «ΣΚAÏ», «την αμέριστη συμπαράστασή του και την εκ μέρους του απερίφραστη καταδίκη της εγκληματικής και προκλητικώς αντιδημοκρατικής ενέργειας εναντίον του Σταθμού».

Καταδίκη της βομβιστικής επίθεσης από την Κομισιόν

Τη βομβιστική επίθεση κατά του Σκάι και όλων των κατά καιρούς επιθέσεων κατά ευρωπαϊκών μέσων ενημέρωσης καταδίκασε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διά μέσου του εκπροσώπου της, Μαργαρίτη Σχοινά.

Η δήλωση του Μ. Σχοινά κατά τη σημερινή ενημέρωση του Τύπου στις Βρυξέλλες έχει ως εξής:

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταδικάζει όλες τις επιθέσεις εναντίον της ελευθερίας της έκφρασης και της ελευθερίας του Τύπου που είναι ακρογωνιαία λίθος των αξιών μας. Αυτές οι ελευθερίες είναι θεμελιώδεις στην ήπειρό μας, την ένωση και τις δημοκρατίες μας. Ελπίζω ότι αυτή είναι η τελευταία φορά που πρέπει να δηλώσουμε το προφανές».

Όλγα Γεροβασίλη: Στα ευνομούμενα κράτη και στη δημοκρατία οι εκρηκτικοί μηχανισμοί δεν έχουν χώρο

«Στα ευνομούμενα κράτη, στη δημοκρατία οι εκρηκτικοί μηχανισμοί δεν έχουν χώρο» ανέφερε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη για τη βομβιστική επίθεση στον Σκάι. «Η δημοκρατία είναι θωρακισμένη, δεν απειλείται από κανέναν και από τίποτε. Τη θέση μου αυτή διατύπωσα και τις πρωινές ώρες, έξω από τον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, όπου βρεθήκαμε αμέσως με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας» είπε η κ. Γεροβασίλη, μιλώντας απόψε στη Βουλή, και συνέχισε: «Θέλω να σας διαβεβαιώσω εδώ σήμερα ότι η Ελληνική Αστυνομία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για τη διαλεύκανση της υπόθεσης».

«Στα ευνομούμενα κράτη, στη δημοκρατία οι εκρηκτικοί μηχανισμοί δεν έχουν χώρο» είπε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη και υπογράμμισε: «Φυσικά καταδικάζουμε κατηγορηματικά και αταλάντευτα τη συγκεκριμένη επίθεση. Εμείς το κάνουμε καθαρά, το λέμε και το εννοούμε. Επειδή η Αριστερά τους αγώνες της, τους έδωσε πάντα στο φως. Τους έδωσε στο φως με εμπιστοσύνη στον δημόσιο διάλογο, την ελεύθερη βούληση των πολιτών, κόντρα στον αποπροσανατολισμό και την αποσταθεροποίηση, κόντρα στον φόβο και στη χρήση του. Γι΄αυτό και η αποστροφή μας για τέτοιες ενέργειες δεν είναι φραστική. Δεν τις καταδικάζουμε υποκριτικά γιατί κάποιοι άλλοι καταδικάζουν αλλά προσπαθούν να επωφεληθούν από το τρομοκρατικό χτύπημα, χρησιμοποιώντας, στοχεύοντας στην πολιτική αντιπαράθεση -στην προκειμένη, όχι ως συστατικό της δημοκρατίας αλλά ως κάτι άλλο. Αυτό το κάτι άλλο στη δημοκρατία δεν υπάρχει και όσοι το υπονοούν, όχι μόνο κάνουν λάθος, αλλά προσφέρουν κάκιστη υπηρεσία στη δημοκρατία. Απευθύνομαι σε όλους, καλώ όλο το δημοκρατικό κόσμο σε αρραγή ενότητα, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτά τα φαινόμενα».

Την επίθεση καταδικάζει ο επιχειρηματικός κόσμος

«Επιθέσεις που στρέφονται ενάντια στο δημοκρατικό δικαίωμα της ενημέρωσης και της πολυφωνίας και που υπονομεύουν την ομαλότητα μας ενώνουν και μας δυναμώνουν», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας σε δήλωσή του για τη βομβιστική επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. «Η κοινωνική προκοπή και η ανάταξη της οικονομικής ζωής της χώρας αποτελούν αδιαπραγμάτευτο εθνικό στόχο και δεν μπορούν να απειλούνται από ενέργειες τυφλής βίας και φανατισμού, προσθέτει. “Η Διοίκηση του ΣΕΒ κι εγώ προσωπικά καταδικάζουμε τη σημερινή, άνανδρη τρομοκρατική ενέργεια και εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους δημοσιογράφους, στους εργαζόμενους και στη διοίκηση του ΣΚΑΪ».

«Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) καταδικάζει με τον πλέον απερίφραστο τρόπο τη σημερινή άνανδρη τρομοκρατική επίθεση κατά του ΣKAΪ» δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Αθανάσιος Σαββάκης. «Τέτοιου είδους εγκληματικές ενέργειες το μόνο που καταφέρνουν είναι να αφυπνίζουν την κοινωνία και να ενώνουν τους πολίτες. Είμαστε δίπλα στη διοίκηση, στους έγκριτους δημοσιογράφους και στους εργαζόμενους του ΣKAΪ, για να συνεχίσει να υπηρετεί την πολυφωνία ακόμα πιο αξιόπιστα και να προσφέρει έγκυρη ενημέρωση στους Έλληνες πολίτες» πρόσθεσε ο κ. Σαββάκης.

Πλήγμα κατά της Δημοκρατίας χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Αθήνας (ΕΕΑ), Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, τη βομβιστική επίθεση. «Σε μία δημοκρατική κοινωνία κανείς δεν έχει το δικαίωμα να στρέφεται με αυτόν τον άνανδρο τρόπο κατά όποιων μπορεί να εκφράζουν άποψη διαφορετική από τη δική του, θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Η Πολιτεία οφείλει άμεσα να εντοπίσει και να οδηγήσει στη Δικαιοσύνη τους υπαίτιους» τονίζει ο πρόεδρος του ΕΕΑ.

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Η βία προκαλεί μόνο αποτροπιασμό

«Η βομβιστική επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και στην εφημερίδα “Καθημερινή” αποτελεί επίθεση κατά της ίδιας της Δημοκρατίας και της ελευθερίας του Τύπου και των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας. Η βία, από όπου και αν προέρχεται, μόνον αποτροπιασμό προκαλεί. Εκφράζω τη βαθύτατη συμπαράστασή μου στη διοίκηση και στους εργαζόμενους του σταθμού και της εφημερίδας», δήλωσε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος για την επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Αντιδράσεις από τους πολιτικούς παράγοντες

«Η δημοκρατία είναι θωρακισμένη και δεν απειλείται» τόνισε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, σε δηλώσεις που έκανε έξω από τις κτιριακές εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού “Σκάι”, όπου τα ξημερώματα σημειώθηκε βομβιστική ενέργεια και όπου άμεσα μετέβησαν επιτόπου η πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ. «Πρέπει να το σκεφτούν καλά όλοι όσοι αφήνουν διαδρόμους για να περνούν φωνές τρομοκρατίας ή φασισμού» προσέθεσε η κ. Γεροβασίλη.

«Είμαστε εδώ από την πρώτη στιγμή, με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας για ένα γεγονός που τραυματίζει τη δημοκρατία. Η δημοκρατία, όμως, θωρακίζεται ακόμη περισσότερο και φυσικά δεν απειλείται» συνέχισε η υπουργός μιλώντας στους δημοσιογράφους, υπογραμμίζοντας ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν μέχρι την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης.

«Είναι απερίφραστη και αυτονόητη η καταδίκη του γεγονότος. Η Δημοκρατία έχει πάντοτε τον τρόπο να αποτρέπει την εισβολή του φόβου και του τρόμου στο πεδίο και την εξίσωση των πολιτικών αντιπαραθέσεων, όπως οι εμπνευστές τους θα ήθελαν» δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

ΣΥΡΙΖΑ: Ενέργεια που στρέφεται ενάντια στην ελευθεροτυπία

Την απερίφραστη καταδίκη του για την τοποθέτηση βόμβας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τη χαρακτηρίζει μια βαθιά αντιδημοκρατική ενέργεια που στρέφεται ενάντια στην ελευθεροτυπία και την ενημέρωση και καλεί τις αστυνομικές να ολοκληρώσουν τάχιστα τις έρευνες και οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την τοποθέτηση βόμβας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ. Αποτελεί μια βαθιά αντιδημοκρατική ενέργεια, που στρέφεται ενάντια στην ελευθεροτυπία και την ενημέρωση. Οι αστυνομικές αρχές πρέπει να ολοκληρώσουν τάχιστα τις έρευνές τους και οι δράστες να οδηγηθούν άμεσα  στη Δικαιοσύνη» αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ποτάμι: Επίθεση εναντίον της Δημοκρατίας

«Η βομβιστική επίθεση εναντίον Μέσων Ενημέρωσης  είναι επίθεση εναντίον της Δημοκρατίας. Είναι καθήκον όλων των δημοκρατικών δυνάμεων να καταδικάσουν την επίθεση, επισημαίνοντας ότι η τρομοκρατία δεν έχει θέση στην κοινωνία μας» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

Το Ποτάμι εκφράζει συμπαράσταση στους εργαζόμενος και τη διοίκηση του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής και σημειώνει: «Οι αρχές πρέπει να ανακαλύψουν τους ενόχους και όλοι πρέπει να απομονώσουμε τις ακραίες φωνές και να ενισχύσουμε το κλίμα διαλόγου αποφεύγοντας την ακραία πόλωση και τη στοχοποίηση ανθρώπων και Μέσων».

ΚΙΝΑΛ: Η Δημοκρατία και η Ενημέρωση δεν τρομοκρατούνται

«Καταδικάζουμε κατηγορηματικά και απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση κατά του ΣΚΑΙ. Η Δημοκρατία και η Ενημέρωση δεν τρομοκρατούνται. Η κυβέρνηση οφείλει να βρει τους δράστες και να τους στείλει στη Δικαιοσύνη. Οι εργαζόμενοι όρθιοι θα συνεχίσουν τον αγώνα της ενημέρωσης. Είμαστε στο πλευρό τους» δήλωσε ο Σταμάτης Μαλέλης, γραμματέας του Τομέα Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής για την τρομοκρατική επίθεση κατά του ΣΚΑΪ.

ΚΚΕ: Απόλυτα καταδικαστέα ενέργεια

«Οι ενέργειες αυτές είναι απόλυτα καταδικαστέες. Λειτουργούν, εκτός των άλλων, ως άλλοθι για την ένταση της καταστολής και βοηθούν αντικειμενικά εκείνους, που θέλουν να επιβληθεί κλίμα φόβου και σιγή νεκροταφείου στον λαό», τονίζεται σε ανακοίνωση του ΚΚΕ για την έκρηξη βόμβας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

ΑΝΕΛ: Τρομοκρατική ενέργεια που στρέφεται κατά της ελευθεροτυπίας και της Δημοκρατίας

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη βομβιστική επίθεση κατά του ΣΚΑΪ. Πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια που στρέφεται κατά της ελευθεροτυπίας και της Δημοκρατίας. Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους δημοσιογράφους και όλους τους εργαζόμενους του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σταθμού» δήλωσε ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Θεόδωρος Τοσουνίδης, με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση στο κτίριο του ΣΚΑΪ.

Γεννηματά: Πλήγμα κατά της Δημοκρατίας

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά επισκέφθηκε σήμερα το πρωί τα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι και έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η τρομοκρατική επίθεση κατά του Σκάι είναι πλήγμα κατά της Δημοκρατίας. Την καταδικάζουμε. Δεν αρκεί όμως η λεκτική καταδίκη. Οι δράστες πρέπει να βρεθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

Η κυβέρνηση επιβάλλεται επιτέλους να δώσει ένα ισχυρό μήνυμα μη ανοχής στη βία. Η στοχοποίηση πολιτικών κομμάτων και μέσων ενημέρωσης είναι σε έξαρση και είναι απαράδεκτο. Χρειάζεται γι’ αυτό να δοθεί ένα τέλος στα διχαστικά κηρύγματα που ρίχνουν νερό στο μύλο όσων επιβουλεύονται τη δημοκρατία. Αφύπνιση από όλους μας».

Σαμαράς: Η Δημοκρατία δεν απειλείται

«Η τρομοκρατική επίθεση στον Σκάι είναι μια αποτρόπαια πράξη βίας και απόπειρας φίμωσης της δημοσιογραφίας» τονίζει σε δήλωσή του ο Αντώνης Σαμαράς προσθέτοντας πως όσοι εδώ και καιρό στοχοποιούν ΜΜΕ και δημοσιογράφους ας αναλογισθούν, επιτέλους, την ευθύνη τους. «Είμαι σίγουρος ότι ο Σκάι θα ξεπεράσει κι αυτό το κτύπημα. Η Δημοκρατία δεν απειλείται! Ας το συνειδητοποιήσουν όλοι», τονίζει στη δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός.

Νίκος Παππάς: Η δημοκρατία μας έχει αντισώματα

«Νομίζω ότι είναι αυτονόητη η απόλυτη καταδίκη. Και απόλυτη καταδίκη σημαίνει και περιθωριοποίηση και μη εργαλειοποίηση αυτής της αποτρόπαιης πράξης στην πολιτική αντιπαράθεση» υπογράμμισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, μιλώντας στο “Πρακτορείο 104,9 FM”.

«Αυτό που θα θέλανε όσοι επέλεξαν να κινηθούν με αυτόν τον τρόπο στο σκοτάδι, θα ήταν να δουν την πράξη τους να γίνεται αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης, συζήτησης και διαγκωνισμών. Και στο απόλυτο περιθώριο χρειάζεται μια σύσσωμη καταδίκη και έμπρακτη περιθωριοποίηση αυτών των πρακτικών. Αυτή νομίζω είναι η ενδεδειγμένη στάση για όλο τον πολιτικό κόσμο και η στάση που θα ήθελε και ο Έλληνας πολίτης να δει τα κόμματα να παίρνουν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης υπογράμμισε, επίσης, ότι «η δημοκρατία μας έχει αντισώματα, όσο και αν κάποιοι τελευταία θεωρούν ότι μπορούν να αμφισβητήσουν τα θεμέλιά της. Νομίζω ότι ο δημοκρατικός πολιτικός κόσμος έχει τα αντανακλαστικά που χρειάζονται για να βάλει αυτές τις πρακτικές στο απόλυτο πολιτικό περιθώριο. Αυτό θα είναι νομίζω το απόλυτο χτύπημα σε όσους επιλέγουν να κινηθούν με αυτόν τον τρόπο».

Πρόσθεσε δε, ότι, «η επίθεση υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και σε παράνομο κανάλι να ήταν, θα ήταν απολύτως καταδικαστέα και χωρίς δεύτερη κουβέντα».