ΕΚΤ: Ξεχωριστοί στόχοι ανά τράπεζα για μείωση των NPLs

ΕΚΤ: Ξεχωριστοί στόχοι ανά τράπεζα για μείωση των NPLs
European Union (EU) flags fly in front of the European Central Bank (ECB) headquarters in Frankfurt, Germany, on December 3, 2015. Photo: Reuters Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ξεχωριστή προθεσμία ανά τράπεζα αναμένεταιθα θέσει ο Μηχανισμός Ενιαίας Εποπτείας της ΕΚΤ, με μία νέα πρακτική στην προσπάθεια αντιμετώπισης των κόκκινων δανείων.

Ξεχωριστή προθεσμία για κάθε τράπεζα αναμένεται να θέσει ο Μηχανισμός Ενιαίας Εποπτείας της ΕΚΤ, υιοθετώντας μία νέα πρακτική στην προσπάθεια αντιμετώπισης του φλέγοντος προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs).

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, οι ευρωπαϊκές αρχές θα εξετάζουν την κάθε τράπεζα ως ξεχωριστή περίπτωση και ως αποτέλεσμα, θα θέτουν ξεχωριστούς στόχους για τη μείωση των NPLs.

Βέβαια, για τον καθορισμό των προθεσμιών θα λαμβάνονται υπόψη και ορισμένα κοινά, συγκρίσιμα στοιχεία των ευρωπαϊκών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Σύμφωνα με πηγές από τους κόλπους της ΕΚΤ, στόχο της νέας προσέγγισης αποτελεί οι τράπεζες της Ευρωζώνης να παρουσιάσουν τον ίδιο δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων, σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο.

Πρόκειται για μία συμβιβαστική λύση, η οποία επέρχεται μετά την πρόταση για ένα κοινό χρονοδιάγραμμα για όλες τις τράπεζες. Ωστόσο, το συγκεκριμένο σχέδιο δεν απέδωσε καρπούς, καθώς προκάλεσε την αντίδραση των εμπλεκόμενων πλευρών.