Εκτός κούρσας για τις τηλεοπτικές άδειες το Mega

Εκτός κούρσας για τις τηλεοπτικές άδειες το Mega

Το κανάλι δεν διεκδικεί κάποια από τις επτά άδειες. Πότε προγραμματίζεται η διακοπή της εκπομπής όσων σταθμών δεν μπουν στη διαδικασία.

 

Εκτός της διαδικασίας διεκδίκησης μιας από τις επτά τηλεοπτικές άδειες αναμένεται να βρεθεί και τυπικά το Mega.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» οι μέτοχοι του καναλιού ενημέρωσαν τις τράπεζες ότι δεν θα διεκδικήσουν κάποια από τις επτά άδειες διότι θεωρούν πολύ υψηλό το τίμημα των 35 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με απόφαση του ΕΣΡ, σταματά στο τέλος Φεβρουαρίου η εκπομπή όποιου καναλιού δεν καταθέσει πρόταση για άδεια εκπομπής. Αυτό αποκάλυψε ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, Ροδόλφος Μορώνης, ο οποίος συμπλήρωσε ότι η λίστα των υποψηφίων που θα προσέλθουν την Πέμπτη έως τις 3 το μεσημέρι στα γραφεία του ΕΣΡ, διεκδικώντας μία άδεια, θα δημοσιοποιηθεί νωρίς το απόγευμα.

Η διαδικασία της αποσφράγισης θα ξεκινήσει την Παρασκευή και θα ολοκληρωθεί το αργότερο ως την ερχόμενη Τρίτη. Θα ακολουθήσει  ο έλεγχος κάθε φακέλου, διαδικασία που θα διαρκέσει από 1,5 έως και 3 μήνες.

Η αποσφράγιση θα γίνει με τη σειρά που έχουν κατατεθεί οι φάκελοι, κάτι που σημαίνει ότι ο ΣΚΑΪ ήδη έχει κατοχυρώσει την πρώτη αποσφράγιση καθώς έχει καταθέσει φάκελο από την Τρίτη.

Με τη λήξη της αποσφράγισης των φακέλων, οι συμμετέχοντες έχουν περιθώριο 10 ημερών προκειμένου να υποβάλλουν ενστάσεις.

Διαβάστε ακόμη: «Άκυρο» από το ΣτΕ και στις τέσσερις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων από τα κανάλια