Εκτόξευση για τις μετοχές της Sky μετά την προσφορά – «μαμούθ» της Comcast

Εκτόξευση για τις μετοχές της Sky μετά την προσφορά – «μαμούθ» της Comcast
epa07039930 (FILE) - A logo at Sky Broadcasting headquarters in Osterley, west London, Britain, 06 August 2018 (reissued 22 September 2018). According to reports, US broadcaster Comcast won an auction against 21st Century Fox to take over Sky, a deal that is considered to be worth some 30 billion British pounds (approx 39 billion USD). EPA/ANDY RAIN *** Local Caption *** 54533805

Στο +9% το πρωί της Δευτέρας η αξία της μετοχής. Απέδωσε καρπούς το τεράστιο deal των 40 δισ. δολαρίων.

Άλμα 9% σημείωσαν οι μετοχές της Sky την Δευτέρα, πλησιάζοντας τις 17,28 λίρες ανά μετοχή που πρόσφερε η Comcast κερδίζοντας την Twenty-First Century Fox στη μάχη για τον μεγαλύτερο όμιλο συνδρομητικής τηλεόρασης στην Ευρώπη.

Ο αμερικανικός κολοσσός καλωδιακής τηλεόρασης προσέφερε 40 δισ. δολάρια σε μια ασυνήθιστη δημοπρασία το σαββατοκύριακο που έδωσε τέλος στη μάχη της απέναντι στη Fox και τη Walt Disney του Ρούπερτ Μέρντοκ, οι οποίες θα ήταν οι τελικοί ιδιοκτήτες της Sky εάν πετύχαινε η προσπάθεια του Μέρντοκ.

Τόσο η Comcast όσο και η Fox/Disney ήθελαν να αποκτήσουν τη Sky για να ενισχύσουν την παρουσία τους στην Ευρώπη, όπου κερδίζει έδαφος η συνδρομητική τηλεόραση, καθώς και να κερδίσουν πρόσβαση στα 23 εκατ. πελάτες της Sky.

Η Comcast, στην οποία ανήκει το δίκτυο NBC και η Universal Pictures, πληρώνει υψηλό τίμημα – υπερδιπλάσιο της τιμής μετοχής της Sky πριν η Fox κάνει την αρχική της προσέγγιση τον Δεκέμβριο του 2016.