Εκτοξεύτηκε ο 16ος πύραυλος της SpaceX για φέτος

Εκτοξεύτηκε ο 16ος πύραυλος της SpaceX για φέτος

Ενώ η εκτόξευση ήταν σε εξέλιξη, η «ασταθής» συμπεριφορά του Έλον Μασκ οδήγησε σε πτώση της μετοχής της εταιρείας.

Ο Έλον Μασκ μπορεί να είχε ένα δύσκολο καλοκαίρι, αλλά αυτό δεν σταμάτησε την SpaceX από το να ολοκληρώσει ακόμη μια πετυχημένη εκτόξευση στο Cape Canaveral τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Ήταν η 16η εκτόξευση της SpaceX για φέτος, και η 29η επιτυχημένη ανάκτηση πυραύλου. Παρά τον άσχημο καιρό, το Falcon 9 κατάφερε να εκτοξευτεί μια ώρα και 17 λεπτά μέσα στο φάσμα των τεσσάρων ωρών που είχε ανακοινωθεί και να μεταφέρει ένα καναδικό δορυφόρο επικοινωνιών σε τροχιά. Στη συνέχεια, ο πύραυλος που έδωσε την πρώτη ώθηση επέστρεψε στη γη, και προσγειώθηκε στο «Φυσικά σε Αγαπώ Ακόμα» πλοίο drone.

Ο δορυφόρος, ένα Telstar 18 VANTAGE, θα παρέχει βίντεο, πληροφορίες και κινητές επικοινωνίες από την Κίνα στη Χαβάη μέσω του Ειρηνικού Ωκεανού, παρέχοντας «άμεση συνδεσιμότητα από οποιοδήποτε σημείο στην Ασία προς τις ΗΠΑ», σύμφωνα με μια ανακοίνωση από τον χειριστή του δορυφόρου, Telstat, όταν αποκτήθηκε ο δορυφόρος.

Ενώ η εκτόξευση ήταν σε εξέλιξη, πολλαπλασιάζονταν οι εικασίες για το ότι η ασταθής συμπεριφορά του Διευθύνοντα Συμβούλου της SpaceX, Έλον Μασκ, θα μπορούσε να αποτελέσει αφορμή για μια έρευνα της Air Force στην εταιρεία. Καθώς η εταιρεία αναλαμβάνει έργα της κυβέρνησης, το γεγονός ότι ο Έλον Μασκ εμφανίστηκε στο podcast του κωμικού Joe Rogan και κάπνισε μαριχουάνα ίσως έχει ως αποτέλεσμα να γίνει ένας ακόμα πιο εξονυχιστικός έλεγχος σε αυτή. Βέβαια, το περιστατικό είχε ως άμεση συνέπεια την πτώση της τιμής των μετοχών της Tesla, που έφτασε περίπου στο χαμηλότερο σημείο της χρονιάς την προηγούμενη Παρασκευή.

Παρακολουθήστε ολόκληρη την εκτόξευση στο βίντεο που ακολουθεί (η απογείωση είναι στο 14:00).