Ελεύθερη η Βίκυ Σταμάτη

Ελεύθερη η Βίκυ Σταμάτη
Η σύζυγος του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη οδηγείται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, Αθήνα,Τετάρτη 8 Μαϊου 2013. Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, συνεχίστηκε η δίκη του 'Ακη Τσοχατζόπουλου και των 18 συγκατηγορουμένων του στην υπόθεση διακίνησης παράνομου χρήματος από «μίζες» εξοπλιστικών προγραμμάτων. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Αποφυλακίζεται η Βίκυ Σταμάτη με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

 

Αποφυλακίζεται μετά από περίπου τρία χρόνια εγκλεισμού η Βίκυ Σταμάτη, με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, το οποίο έκανε δεκτή την έβδομη αίτηση που υπέβαλε, επιβάλλοντάς της περιοριστικούς όρους.

Το δικαστήριο ενώπιον του οποίου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση των παράνομων αμοιβών του Άκη Τσοχατζόπουλου, υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση περί αντικατάστασης της κράτησης της σύζυγου του πρώην υπουργού Άμυνας και σε λίγη ώρα αναμένεται να αποφασίσει τους όρους που θα της επιβάλει.

Η εισαγγελική πρόταση ήταν να επιβλήθούν στην κ. Σταμάτη οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση τρεις φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα. Επιπλέον, η εισαγγελέας ζήτησε την επιβολή χρηματικής εγγύησης 70.000 ευρώ, ποσό που προκάλεσε αντιδράσεις, τόσο από τους συνηγόρους της, όσο και από την ίδια την κατηγορουμένη, η οποία αποχώρησε κλαίγοντας από τη δικαστική αίθουσα.

«Βάλτε της όποιον όρο θέλετε, εκτός από αυτόν. Αυτήν τη στιγμή πένονται. Δεν έχουν να συντηρήσουν ούτε ο ένας τον άλλον. Δεν υπάρχει δυνατότητα να μαζέψουν ούτε τρία χιλιάρικα. Συντηρούνται στη φυλακή από 10 έως 20 ευρω που θα δώσουν φίλοι και συγγενείς. Είναι σαν να την σταυρώνεται. Περιμένει πως και πως να πάει στο παιδί της. Βάλτε της ακόμα και κατ’ οίκον περιορισμό», ανέφερε ο συνήγορός της, Φραγκίσκος Ραγκούσης.

Εγγύηση 50.000 ευρώ και περιοριστικοί όροι επιβλήθηκαν στη Βίκυ Σταμάτη για την αποφυλάκισή της

Χρηματική εγγύηση 50.000 ευρώ και περιοριστικούς όρους επέβελε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων στη Βίκυ Σταμάτη, αποδεχόμενο την αίτησή της για αποφυλάκιση.

Οι δικαστές επέβαλαν στην κ. Σταμάτη τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρεωτικής εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα τρεις φορές τον μήνα, της αφαίρεσης διαβατηρίου και της υποχρεωτικής διαμονής της στη διεύθυνση που δήλωσε στο δικαστήριο.

Οι συνήγοροι της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου ζήτησαν προθεσμία δύο μηνών για την καταβολή της εγγύησης και επανέλαβαν στο δικαστήριο πως η εντολέας τους αντιμετωπίζει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα και έχει μεγάλη δυσκολία να καταβάλει, άμεσα, το χρηματικό ποσό που της επιβλήθηκε.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου ανέφερε για την κ. Σταμάτη ότι «με άκρα επιείκια αποφάσισε το δικαστήριο και για τους όρους και για την εγγυοδοσία», σχόλιο που αναφερόταν στην απόδραση της κατηγορουμένης από το Δρομοκαϊτειο, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενη.

Η κα. Σταμάτη έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό, για τις παράνομες αμοιβές του Άκη Τσοχατζόπουλου από εξοπλιστικά προγράμματα, σε ποινή κάθειρξης 12 ετών. Σημειώνεται, ότι εάν δεν καταβάλει το ποσό της εγγύησης δεν θα μπορέσει να αποφυλακιστεί.

Σε δηλώσεις τους, οι συνήγοροι της κ. Σταμάτη και του συζύγου της, πρώην υπουργού, Φρ. Ραγκούσης, Γ. Παγορόπουλος και Ν. Κοτσαλής, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την απόφαση της δικαιοσύνης. Ο κ. Ραγκούσης τόνισε πως η εντολέας του θα παραμείνει κρατούμενη μέχρι να μαζευτεί το ποσό και εξέφρασε την ελπίδα: «Θα καταφέρουμε να μαζέψουμε τα χρήματα».