Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και ο δεύτερος άνδρας που εμπλέκεται στον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και ο δεύτερος άνδρας που εμπλέκεται στον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου
Διαδηλωτές αφήνουν λουλούδια και κεριά έξω από το κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος κοντά στην Ομόνοια μετά από συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας προς το Σύνταγμα για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Νέα τροπή στην έρευνα καθώς στο μαχαίρι που βρέθηκε στο κοσμηματοπωλείο δεν βρέθηκαν αποτυπώματα του 33χρονου.

Ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή που ερευνά τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου ο 55χρονος άντρας που εμφανίζεται σε βίντεο να χτυπά μαζί με τον συγκατηγορούμενο του κοσμηματοπώλη, τον 33χρονο. Στον κατηγορούμενο για θανατηφόρα σωματική βλάβη και επικίνδυνη σωματική βλάβη, ανακριτής και εισαγγελέας όρισαν τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα.

Ο 55χρονος, ιδιοκτήτης μεσιτικού γραφείου επί της οδού Γλάδστωνος, φέρεται ενώπιον του ανακριτή να εξέφρασε τη λύπη του για την κατάληξη του Ζακ Κωστόπουλου. Σύμφωνα με τον συνήγορό του οι πράξεις του έγιναν υπό καθεστώς φόβου και απειλής εξαιτίας της κατάστασης που βρισκόταν το θύμα και είχαν σκοπό να μην κινδυνέψει είτε ο ίδιος είτε άλλος από τον ακτιβιστή ο οποίος, όπως φαίνεται να υποστηρίζει ο κατηγορούμενος, κρατούσε μαχαίρι. Υποστηρίζει επίσης ότι ο ίδιος ήταν που αφόπλισε τον 33χρονο και αμέσως απομακρύνθηκε. Τονίζει επίσης πως ούτε είχε πρόθεση και ούτε κατάφερε πλήγμα που να συνέβαλε στο μοιραίο αποτέλεσμα της απώλειας ζωής του ακτιβιστή.

Ωστόσο, η υπόθεση φαίνεται να παίρνει νέα τροπή μετά το πόρισμα της έρευνας της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ για την ταυτοποίηση δαχτυλικών αποτυπωμάτων στο μαχαίρι που βρέθηκε εντός του κοσμηματοπωλείου, όπου εισήλθε ο Ζακ Κωστόπουλος το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος, τα αποτυπώματα δεν ταυτοποιήθηκαν με αυτά του 33χρονου Ζακ, ενδεχομένως γιατί έπιασαν το μαχαίρι και άλλα άτομα πριν την κατάσχεσή του. Συγκεκριμένα το κράτησε με τα χέρια του ο αστυνομικός που το εντόπισε εντός του κοσμηματοπωλείου, προκειμένου να προλάβει να το κατασχέσει πριν το πάρει οποιοσδήποτε άλλος μέσα στον πανικό που δημιουργήθηκε. Αξιόπιστη μαρτυρία που βρίσκεται στη διάθεση της Αστυνομίας αναφέρει, μάλιστα, ότι το μαχαίρι αρχικά είχε βρεθεί εκτός του καταστήματος και ότι άγνωστο άτομο το πήρε και το πέταξε στο εσωτερικό του.

Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν, επίσης, από τον τόπο του συμβάντος έναν αναπτήρα, όπως και τον πυροσβεστήρα που κρατούσε ο Ζακ, στον οποίο επίσης δεν ταυτοποιήθηκαν τα αποτυπώματά του. Σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους, τα αποτυπώματα του 33χρονου ταυτοποιήθηκαν με αυτά που βρέθηκαν πάνω σε χάρτη που υπήρχε εντός του κοσμηματοπωλείου.