Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους ο Άγγελος Φιλιππίδης

Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους ο Άγγελος Φιλιππίδης

Νέο αίτημα προκειμένου να παραμείνει κρατούμενος απέστειλε στις τουρκικές Αρχές ο Εισαγγελέας Εκδόσεων.

Ελεύθερος αφέθηκε από τις τουρκικές αρχές ο Άγγελος Φιλιππίδης. Το τουρκικό δικαστήριο που εξέταζε την έκδοσή του, την έκρινε παράνομη.

Το δικαστήριο έκρινε ότι ο κ. Φιλιππίδης, που συνελήφθη από τις τουρκικές αρχές στις 11 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο του στην Κωνσταντινούπολη, βάση διεθνούς εντάλματος, δεν μπορεί να εκδοθεί στην Ελλάδα, γιατί «δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις της Ευρωπαϊκής συνθήκης περί εκδόσεων».

Νομικοί κύκλοι αναφέρουν ότι η διαδικασία εκδόσεως θα συνεχισθεί και ο κ. Φιλιππίδης θα κληθεί να παρουσιασθεί εκ νέου στο δικαστήριο, σε ημερομηνία που θα ορισθεί, όταν ολοκληρωθεί η κατάθεση στο τουρκικό δικαστήριο των στοιχείων που χρειάζονται για την έκδοση. Μέχρι τότε ο κ. Φιλιππίδης θα είναι ελεύθερος, και δεν θα μπορεί να φύγει από την Τουρκία.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους η απόφαση αυτή μπλοκάρει όλες τις διαδικασίες έκδοσής του στην Ελλάδα και το ερώτημα που ανακύπτει είναι τι θα γίνει με το δεύτερο ένταλμα σύλληψης που έχει εκδοθεί.

Διαβάστε ακόμη: Το νέο ένταλμα πάει πίσω την έκδοση του Άγγελου Φιλιππίδη

Νέο αίτημα από τον Εισαγγελέα Εκδόσεων
Νέο αίτημα προκειμένου να παραμείνει κρατούμενος ο πρώην επικεφαλής του ΤΤ Άγγελος Φιλιππίδης απέστειλε στις τουρκικές Αρχές ο Εισαγγελέας Εκδόσεων.

Ο Εισαγγελέας Εφετών, αρμόδιος για θέματα εκδόσεων Γιάννης Αγγελής ζητά, μετά την απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου να αφήσει ελεύθερο τον κ. Φιλιππίδη, να παραμείνει κρατούμενος ο κατηγορούμενος στην υπόθεση των επισφαλών δανείων.

Το αίτημα του κ. Αγγελή επικαλείται το δεύτερο ένταλμα σύλληψης που εκκρεμεί σε βάρος του εκζητούμενου για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.