Ελένη Ράικου: «Δεχόμουν παρεμβάσεις που ξεπερνούν τη φαντασία του μέσου ανθρώπου»

Ελένη Ράικου: «Δεχόμουν παρεμβάσεις που ξεπερνούν τη φαντασία του μέσου ανθρώπου»

Η επί χρόνια εισαγγελέας Διαφθοράς απαντάει για δημοσίευμα που την εμπλέκει με την υπόθεση Νovartis.

Σοβαρές καταγγελίες κάνει το περιβάλλον της επί χρόνια εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου, σχετικά με δημοσίευμα συγκεκριμένης κυριακάτικης εφημερίδας που την φέρει εμπλεκόμενη με την υπόθεση της Novartis.

Συγκεκριμένα από το περιβάλλον της μιλούν για παρεμβάσεις στο έργο της «που ξεπερνούν τη φαντασία του μέσου ανθρώπου» και εξαπολύουν βολές κατά κυβερνητικού παράγοντα τον οποίο φωτογραφίζει για αντιθεσμικές πρακτικές. Σύμφωνα με τα όσα δηλώνουν από το περιβάλλον της Ελένης Ράικου τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στη Novartis και εμπλέκουν συγγενικό της πρόσωπο, είναι παντελώς ανυπόστατα και κατασκευασμένα με στόχο να την πλήξουν ηθικά και όπως επισημαίνεται θα λάβουν με νομικές μεθόδους απάντηση όπως και άλλα προηγούμενων ημερών.

Η επί χρόνια εισαγγελέας Διαφθοράς με δήλωση από το περιβάλλον της, κάνει λόγο για παρεμβάσεις στο έργο της από συγκεκριμένο κυβερνητικό παράγοντα στον οποίο αποδίδει πρακτικές, που όπως αναφέρει, είτε στόχευαν στο να ασκηθούν διώξεις κατά προσώπων χωρίς στοιχεία, είτε για εξυπηρέτηση άλλων να μπουν υποθέσεις στο αρχείο.

Η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς εμφανίζεται αποφασισμένη να προχωρήσει σε αποκαλύψεις, αναφέρει μάλιστα, πως «η ώρα των αποκαλύψεων έφθασε» και υπονοεί, ότι τα πυρά και οι επιθέσεις που δέχεται, σχετίζονται με το ότι οι παρεμβάσεις που έγιναν στο έργο της δεν βρήκαν ευήκοα ώτα.

Αναλυτικά η δήλωση από το περιβάλλον της κυρίας Ράικου.

«Αντί οποιουδήποτε σχολιασμού των ασύστολων ψευδών που δημοσιεύει η εφημερίδα Documento, το οποίο θα τύχει και αυτό ανάλογης δικονομικής μεταχείρισης, όπως και τα προηγούμενα άθλια δημοσιεύματα κατευθυνόμενης μερίδας του Τύπου από τον Ρασπούτιν ,ανοίγει σήμερα η αυλαία των αποκαλύψεων για τη δράση του εν λόγω κυρίου και εστιάζοντας στις διαρκείς παρεμβάσεις που δέχθηκε κατά τη διάρκεια της δεύτερης θητείας της ως Εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς, όταν εκμεταλλευόμενος την πολιτική του ισχύ ,με ύφος “νταβατζή να της υποδείξει πως πρέπει να διεκπεραιωθούν συγκεκριμένες κρίσιμες υποθέσεις απαιτώντας άλλες φορές να προβεί άμεσα στην άσκηση ποινικής δίωξης και όταν η ίδια αντέτεινε ότι δεν υπήρχαν προϋποθέσεις νόμιμης άσκησης τους,αυτός επιτακτικά και με αφόρητη πίεση έλεγε “άσκησε την και ας πάνε παρακάτω να απαλλαγούν.

Και σε άλλες περιπτώσεις προσώπων που ήθελε να εξυπηρετήσει απαιτούσε και πάλι επιτακτικά την εδώ και τώρα αρχειοθέτηση των εν λόγω δικογραφιών.

Η συνέχεια θα αποκαλύψει πράγματα που ξεπερνούν τη φαντασία του μέσου ανθρώπου.

Είναι βέβαιη ότι με την πάροδο του χρόνου θα ανοίξουν τα στόματα πολλών συναδέλφων της,που υπήρξαν θύματα του συγκεκριμένου.

Στο χωριό της λένε :”Βάλαμε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα. Η ίδια έχει υπομονή και δεν βιάζεται “».