Η Ελλάδα «πέρασμα» για τα προϊόντα της Apple;

Η Ελλάδα «πέρασμα» για τα προϊόντα της Apple;

H μεγάλη ταϊβανέζικη εταιρεία τεχνολογίας, Foxconn, υπεργολάβος της Apple, βολιδοσκοπεί το Θριάσιο ως διακομιστικό κέντρο.

Έντονο ενδιαφέρον για να δημιουργήσει βάση στην Ελλάδα φέρεται να παρουσιάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, η ταιβανέζικη υπεργολάβος της Apple, κατασκευάστρια ηλεκτρονικών προϊόντων Foxconn. Η εταιρεία διερευνά ευκαιρίες στη χώρα μας και φέρεται να ενδιαφέρεται για το Θριάσιο, ως διαμετακομιστικό και αποθηκευτικό κέντρο για τα προϊόντα της που έρχονται από την Ασία προς την Ευρώπη.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στη δημιουργία αποθηκευτικού κέντρου και κέντρου logistics και ενδεχομένως στην προοπτική να μεταφέρει εδώ μέρος της παραγωγής της.

Η Ελλάδα μετά τις κινήσεις της Hewlett Packard, έχει τραβήξει τα βλέμματα ως διαμετακομιστικό κέντρο για προϊόντα από την Ασία στην Ευρώπη.

Η Foxconn είναι ο μεγαλύτερος παγκοσμίως παραγωγός ηλεκτρονικών με συμβόλαια σε όλο τον πλανήτη και η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία πληροφορικής σε επίπεδα πωλήσεων.  Μερικά από τα γνωστότερα προϊόντα που κατασκευάζει-συναρμολογεί είναι τα iPad και iPhone για λογαριασμό της Apple, τα BlackBerry, το Playstation 4 για λογαριασμό της Sony, το Xbox One για την Microsoft αλλά και τα Kindle και Wii.

Η εταιρεία διαθέτει μονάδες στην Κίνα, στις ΗΠΑ, στο Μεξικό, στην Ινδία, στην Ιαπωνία και την Ουγγαρία, την Σλοβακία και την Τσεχία, όπου είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγέας.

Διαβάστε ακόμη: 

Η Apple παρουσιάζει έναν νέο, φτηνότερο iMac

Από το λιμάνι του Πειραιά τα κινεζικά προϊόντα σε όλη την Ευρώπη