Έλληνας επενδυτής προάγεται σε διευθυντή σε κορυφαίο επενδυτικό fund

Έλληνας επενδυτής προάγεται σε διευθυντή σε κορυφαίο επενδυτικό fund

Προαγωγή για τέσσερις στην General Catalyst - O Νίκο Μπονάτσος, γνωστός και για την επένδυση του στο Snapchat, είναι ανάμεσα τους.

Η General Catalyst Partners έδωσε προαγωγή σε τέσσερα μέλη της ομάδας της. Η ανακοίνωση ήρθε μόλις λίγες εβδομάδες αφότου η εταιρεία επενδυτικών συμμετοχών εξασφάλισε ακόμη 845 εκατομμύρια δολάρια νέων κεφαλαιακών δεσμεύσεων από τους επενδυτές της, ενώ συνολικά διαχειρίζεται πάνω από 3 δισ. δολάρια.

Ο Ντίπακ Τζιβανκουμάρ, που πήγε στην εταιρεία πριν από έξι χρόνια, έγινε πλέον εταίρος στα πιο πρόσφατα επενδυτικά κεφάλαια της εταιρείας. Ο Σπένσερ Λάζαρ, ο οποίος κλείνει τρία χρόνια στην εταιρεία, έγινε εταίρος. Και ο Γκάμπε Λινγκ προάχθηκε επίσης σε εταίρο.

Παράλληλα, η General Catalyst προήγαγε τον Νίκο Μπονάτσο σε διευθυντή, κυρίως χάρη στην ευρεία γκάμα συμφωνιών που έχει κλείσει στα πέντε χρόνια που βρίσκεται στην εταιρεία. Στις επιτυχίες του περιλαμβάνονται η εταιρεία διαδικτυακής επένδυσης σε ακίνητα RealtyShares, η πλατφόρμα για σχολικές τάξεις ClassDojo, και η νεοφυής επιχείρηση Paribus που προσφέρει αποζημίωση σε καταναλωτές όταν μειώνεται η τιμή ενός προϊόντος που αγόρασαν. Και βέβαια, στον Νίκο Μπονάτσο πάνω απ’ όλα «χρεώνεται» η δημοφιλής εταιρεία επικοινωνιών Snapchat. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μπονάτσος είναι επενδυτής-άγγελος στην εφαρμογή αποστολής μηνυμάτων Yik Yak και στην Raise.com

Ο Νίκο Μπονάτσος παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα techcrunch.com και μίλησε για την προαγωγή του. Περιέργως, είπε ότι αυτή την περίοδο δεν «στοιχηματίζει» πάρα πολύ, ενώ ανέφερε την Paribus ως την πιο πρόσφατη συμφωνία του με νεοφυή επιχείρηση.

«Βλέπω 10 με 15 επιχειρήσεις κάθε εβδομάδα. Δεν έχω αντλήσει έμπνευση, όμως. Ζούμε σε μια ενδιαφέρουσα περίοδο, αλλά δεν ξέρουμε τι πρόκειται να έλθει. Το 2008 και το 2009 υπήρχαν παράγοντες που επιτάχυναν τις εξελίξεις, από το Github μέχρι τα έξυπνα τηλέφωνα και από τα καταστήματα εφαρμογών μέχρι το Facebook. Ποιος είναι ο αντίστοιχος παράγοντας σήμερα;» απαντά στο σχόλιο δημοσιογράφου για τη συχνότητα με την οποία κλείνει συμφωνίες.

Όσο για τις πλατφόρμες που ίσως χάσουν την αίγλη τους στο μέλλον, ο Μπονάτσος επισημαίνει: «Νομίζω ότι το Twitter και το Instagram θα αντιμετωπίσουν προκλήσεις σε σχέση με το Snapchat. Το Instagram έχει καθιερωθεί ως το μέρος εκείνο όπου πρέπει να ανεβάσεις την καλύτερη φωτογραφία σου, ενώ το Snapchat λαμβάνει από τον χρήστη 100 φωτογραφίες κάθε τρεις μέρες. Είναι προφανές ότι το Instagram λαμβάνει λιγότερο περιεχόμενο … ακόμα κι αν είναι το καλύτερο περιεχόμενο, δεν επαρκεί. Το Instagram θα μοιάζει με μουσείο».

Πάντως, παρά τη μέχρι τώρα επιτυχία του, ο Μπονάτσος συνεχίζει να αναζητά νέες ευκαιρίες: «Ζούμε σε ενδιαφέροντες καιρούς. Δεν μπορείς να ξέρεις ποιος θα βρεθεί στην πρωτοπορία, αν θα είναι μια τεράστια εταιρεία ή ένας νέος developer. Ανυπομονώ να δω ποια θα είναι η επόμενη πλατφόρμα που θα πείσει τους ανθρώπους να αρχίσουν να πειραματίζονται με νέα πράγματα».

Διαβάστε τη συνέντευξη του Ν. Μπονάτσου στο FortuneGreece.com