Ελληνικά Καλώδια: Ζημιές 10,2 εκατ. ευρώ το α΄ εξάμηνο

Ελληνικά Καλώδια: Ζημιές 10,2 εκατ. ευρώ το α΄ εξάμηνο

Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου ανήλθε σε 175 εκατ. ευρώ.

Σε ζημιές 10,2 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά ενοποιημένα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας του ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ για το α΄ εξάμηνο του 2014, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εισηγμένη.

Ειδικότερα, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κύκλος εργασιών του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ανήλθε σε 175 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2014, μειωμένος κατά 3% έναντι του πρώτου εξαμήνου του 2013 (181 εκατ. Ευρώ), αποτέλεσμα των μειωμένων τιμών των βασικών μετάλλων, καθώς οι ποσότητες των πωληθέντων προϊόντων αυξήθηκαν ελαφρώς σε σχέση με το 2013.

Τα ενοποιημένα αποτελέσματα προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε ζημιές 358 χιλ. Ευρώ έναντι κερδών 1,4 εκατ. Ευρώ το 2013, ενώ το αποτέλεσμα εκμετάλλευσης (EBIT) του Ομίλου ανήλθε σε ζημιές 4,7 εκατ. Ευρώ έναντι ζημιών 2,9 εκατ. Ευρώ το 2013. Τα αποτελέσματα του Ομίλου επιβαρύνθηκαν κατά 3,4 εκατ. Ευρώ από την αποτίμηση του βασικού (μη αντισταθμιζόμενου) αποθέματος μετάλλου των παραγωγικών εταιριών του Ομίλου λόγω της πτώσης των τιμών του χαλκού στο χρηματιστήριο μετάλλων, ενώ επιβαρύνθηκαν επιπρόσθετα και λόγω της υλοποίησης των επενδυτικών έργων στο εργοστάσιο της FULGOR (κόστος αδράνειας κατά τη διάρκεια των εργασιών αναβάθμισης του υφιστάμενου εξοπλισμού και εγκατάστασης του νέου εξοπλισμού), καθώς και από τη μείωση των περιθωρίων λόγω του αυξημένου ανταγωνισμού.

Τα ενοποιημένα αποτελέσματα προ φόρων ανήλθαν σε ζημιές 12,3 εκατ. Ευρώ έναντι ζημιών 8,7 εκατ. Ευρώ το 2013, ενώ τα καθαρά ενοποιημένα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε ζημιές 10,2 εκατ. Ευρώ ή 0,345 Ευρώ ανά μετοχή.

Ο καθαρός δανεισμός του Ομίλου ανήλθε σε 211 εκατ. ευρώ την 30/6/2014 έναντι 179 εκατ. ευρώ το 2013, ενώ οι επενδύσεις κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014 ανήλθαν σε 20 εκατ. Ευρώ και αφορούσαν κυρίως εκταμιεύσεις για τις υλοποιημένες επενδύσεις παραγωγής υποβρυχίων καλωδίων υψηλής τάσης στη θυγατρική FULGOR.

Η σταδιακή αύξηση της ζήτησης στις Ευρωπαϊκές και διεθνείς αγορές κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2014 δημιουργεί αισιοδοξία για το μέλλον, ενώ από το δεύτερο εξάμηνο θα ξεκινήσει η παραγωγή υποβρυχίων καλωδίων υψηλής τάσης. Παράλληλα συνεχίζονται αμείωτες οι προσπάθειες για την ανάπτυξη και πώληση νέων προϊόντων, ενώ εντατικοποιούνται οι ενέργειες για ενδυνάμωση των δικτύων πωλήσεων, επέκταση των πωλήσεων εκτός Ευρώπης, περαιτέρω μείωση του κόστους παραγωγής και βελτιστοποίηση της διαχείρισης του κεφαλαίου κίνησης.

Διαβάστε ακόμη: Ζημιές 5,7 εκατ. ευρώ στο α’ τρίμηνο για τα Ελληνικά Καλώδια