Ελληνική Πρωτοβουλία: Στηρίζει τις ελληνικές ΜΚΟ με χορηγία 25.000 δολαρίων στο HIGGS

Ελληνική Πρωτοβουλία: Στηρίζει τις ελληνικές ΜΚΟ με χορηγία 25.000 δολαρίων στο HIGGS

Η χρηματοδότηση της Ελληνικής Πρωτοβουλίας θα βοηθήσει το HIGGS να επεκτείνει τις δυνατότητες του Accelerator προγράμματος του.

Η Ελληνική Πρωτοβουλία ανακοινώνει νέα χορηγία $25,000 στο HIGGS.  Η χορηγία αυτή θα συμβάλλει στις προσπάθειες του οργανισμού να ενισχύσει τις ΜΚΟ που δρουν στην Ελλάδα, μέσα από εκπαιδευτικές και υποστηρικτικές δραστηριότητες. Συγκεκριμένα, η χρηματοδότηση της Ελληνικής Πρωτοβουλίας θα βοηθήσει το HIGGS να επεκτείνει τις δυνατότητες του Accelerator προγράμματος του.

Το HIGGS είναι ο 1ος οργανισμός εκκόλαψης ΜΚΟ στην Ελλάδα. Έχει υιοθετήσει πρακτικές και προσεγγίσεις που  παραδοσιακά συναντώνται στα  προγράμματα εκκόλαψης startups, και έχει μεταφέρει τις ίδιες αξίες στον τομέα τον μη-κερδοσκοπικών οργανισμών. Ο στόχος του HIGGS είναι να ενισχύσει τους ΜΚΟ που δρουν στην Ελλάδα, ώστε να μεγιστοποιήσουν το αντίκτυπο τους.

Στα τελευταία δύο χρόνια, το HIGGS έχει υποστηρίξει πάνω από 60 ΜΚΟ, οι οποίοι έχουν ωφελήσει πάνω από 100,000 ανθρώπους που ανήκουν στις πιο ευάλωτες ομάδες της κοινωνίας. Επιπλέον, μέσα από τη δράση τους, έχουν δημιουργήσει 20 νέες θέσεις εργασίας και έχουν συγκεντρώσει πάνω από €500,000 από ιδρύματα και εταιρείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η χορηγία της Ελληνικής Πρωτοβουλίας θα βοηθήσει το HIGGS να αυξήσει τη χωρητικότητα του Accelerator προγράμματος του για τους επόμενους δύο κύκλους. Η ομάδα του HIGGS και οι συνεργάτες τους πραγματοποιούν εκπαιδευτικά σεμινάρια τα οποία είναι ειδικά διαμορφωμένα για τις ανάγκες του κάθε οργανισμού. Το GIVEMED, το Ithaca Laundry και το Emfasis, ΜΚΟ τους οποίους το ΤΗΙ έχει διαχρονικά στηρίξει, αποτελούν μόνο μερικά παραδείγματα από τις ομάδες που απέκτησαν τις απαραίτητες  δεξιότητες και εμπειρία ώστε να συμβάλουν αποτελεσματικά στην ελληνική κοινωνία, μέσα από τη συμμετοχή τους στα προγράμματα του HIGGS.

O Μιχάλης Πρίντζος, THIs Director of Programming, δήλωσε: «Η Ελληνική Πρωτοβουλία είναι περήφανη που συνεισφέρει στις προσπάθειες του HIGGS. Προκειμένου οι ΜΚΟ να είναι αποτελεσματικές προς τις ανάγκες τις κοινωνίας, πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με τις κατάλληλες δεξιότητες. Η Ελληνική Πρωτοβουλία στέκεται διαχρονικά δίπλα σε οργανισμούς που στοχεύουν στην εύρεση καινοτόμων λύσεων σε πολύπλοκα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελληνική κοινωνία, και μέσω της ενίσχυσης του εγχώριου οικοσυστήματος των ΜΚΟ, το HIGGS κάνει ακριβώς αυτό».

Ο Σωτήρης Πετρόπουλος, Επικεφαλής του HIGGS, δήλωσε: «Το HIGGS πιστεύει στη δύναμη των απλών ανθρώπων που έχουν καλές προθέσεις, καινοτόμες ιδέες και διάθεση για προσφορά στην κοινωνία. Παρέχοντας τους ΜΚΟ με τις απαραίτητες δεξιότητες και υποστηρίζοντας τους στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους, είχαμε την ευχαρίστηση να γνωρίσουμε εκπληκτικούς ανθρώπους και να τους βοηθήσουμε να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες τους, κάνοντας τη διαφορά για ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Είμαστε ευγνώμων στην Ελληνική Πρωτοβουλία για την αναγνώριση των προσπαθειών μας και την υποστήριξη που μας παρείχε ώστε να διασφαλίσουμε ότι το ελληνικό οικοσύστημα των ΜΚΟ μπορεί να εξελιχθεί και να είναι αποτελεσματικό, έως ότου η βοήθεια μας δεν θα είναι πλέον απαραίτητη».