Η ελληνική startup που «ντύνει» τα gadgets μας

Η ελληνική startup που «ντύνει» τα gadgets μας

Ο Θανάσης Βογιατζής της Akseems μιλά για το Cosmote Start up, το Kickstarter και τα σχέδια για την αμερικανική αγορά.

Ακούσαμε το όνομά τους μέσα από το πρόγραμμα startup που «τρέχει» η Cosmote, καθώς ήταν μια από τις δέκα καλύτερες ιδέες που πέρασαν στην τελική φάση του διαγωνισμού. Ωστόσο, ελάχιστοι γνωρίζουν ποια είναι η Akseems και οι άνθρωποι της.

Μια ομάδα πέντε ατόμων την οποία απαρτίζουν ο Θανάσης, η Ελένη, ο Λάμπης, ο Χρήστος και ο Δημόκριτος, ένωσαν τις γνώσεις τους από το χώρο των πωλήσεων, του μάρκετινγκ και της μηχανολογίας για να δώσουν «σάρκα και οστά» στην Akseems. «Όραμά μας είναι να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν με τα αξεσουάρ τους. Το εγχείρημά μας εξειδικεύεται στον χώρο των προσωπικών και επαγγελματικών φορέων όπως θήκες, τσάντες, folders, πορτοφόλια και travel wallets», αναφέρει στο fortunegreece.com ο Θανάσης Βογιατζής.

Διαβάστε ακόμη: Ποια είναι τα πιο hot νέα gadgets; 

Το design σαφώς και παίζει πρωταρχικό ρόλο γι’ αυτό και η Akseems έχει συνάψει συνεργασία με τον Ανδρέα Βαρώτσο –σχεδιαστή της Ολυμπιακής δάδας των Ολυμπιακών αγώνων Athens 2004- προκειμένου τα αξεσουάρ να συμμετέχουν δημιουργικά στη βελτίωση της καθημερινότητάς μας.

Το πρώτο προϊόν που βρίσκεται στα σκαριά είναι μια ξεχωριστή θήκη iPad πάνω στην οποία θα βασιστεί μία σειρά νέων προϊόντων για την παγκόσμια αγορά –με συγκεκριμένη κωδική ονομασία- τα οποία θα προσφέρουν «έξυπνες» λύσεις καλύπτοντας αναδυόμενες ανάγκες.

Σύμφωνα με τον Θανάση η καινοτομία στα αξεσουάρ που σχεδιάζει η ομάδα της Akseems, έγκειται στο εργονομικό minimal design, το οποίο είναι προστατευμένο διεθνώς, και στην λειτουργικότητά τους αφού έχουν τη δυνατότητα να προσαρμόζονται στις προσωπικές και επαγγελματικές ανάγκες του κάθε ατόμου.

Διαβάστε ακόμη: Τα 10 καλύτερα Gadgets του 2013

«Μιλάμε για customized προϊόντα σε επίπεδο χρήσης και προσωπικών αισθητικών προτιμήσεων. Η θήκη iPad, ως πρώτο δημιούργημά μας, αντανακλά τις διαφοροποιήσεις στο σχήμα του, στα υλικά του και σε διάφορες άλλες έξυπνες τεχνικές και αισθητικές ιδιαιτερότητες οι οποίες μπορούν να γίνουν διακριτές μέσα από την χρήση του».

Σίγουρα η ιδέα είναι πρωτότυπη και θα κινήσει την περιέργεια πολλών ανθρώπων που είναι λάτρεις των gadgets και θέλουν να ακολουθούν την μόδα των τεχνολογικών αξεσουάρ. Πώς όμως γεννήθηκε η Akseems και τι είδους κενό επιχειρεί να καλύψει στην ελληνική αγορά;

Ο Θανάσης χρησιμοποιώντας την πολύχρονη εμπειρία του στον χώρο των πωλήσεων αξεσουάρ σε εταιρείες αφουγκράστηκε τις ανάγκες των καταναλωτών οι οποίες εξακολουθούν να μην καλύπτονται. «Μέσα από τις επαφές μου με εκατοντάδες στελέχη εταιριών συνειδητοποίησα ότι οι άνθρωποι δεν είναι ευχαριστημένοι με όλα αυτά τα είδη που χρησιμοποιούν καθημερινά –όπως για παράδειγμα τσάντες, πορτοφόλια, folders-  ακριβώς γιατί οι ανάγκες τους μεταβάλλονται ανά πάσα στιγμή ενώ τα αξεσουάρ τους δεν μπορούν να “ακολουθήσουν”».

Διαβάστε ακόμη: Καθημερινά gadgets σε ρόλο πανάκριβων εξομοιωτών

Ο ίδιος παρατήρησε ότι οι περισσότεροι αναγκάζονται να χρησιμοποιούν τα αξεσουάρ παρά το γεγονός ότι έχουν συνειδητοποιήσει πως δεν τους προσφέρουν κάποια ιδιαίτερη εξυπηρέτηση. Λειτουργούν απλά ως μεταφορικά μέσα των αντικειμένων τους και τις περισσότερες φορές αποτελούν βάρος για το χρήστη. Και τι κάνει η Akseems γι’ αυτό; Δίνει πλέον στο χρήστη τη δυνατότητα να συνθέτει ο ίδιος το τελικό αξεσουάρ που καλύπτει τις κατά περίπτωση ανάγκες του  επιλέγοντας μέσα από μία σειρά ειδικά σχεδιασμένων προϊόντων για το σκοπό αυτό.

Τα προϊόντα που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά θα έχουν διαφορετική ονομασία από την επωνυμία Akseems, η οποία προς το παρόν είναι υπό συζήτηση. Αυτή την περίοδο η ελληνική startup δουλεύει εντατικά για να ετοιμάσει το πρώτο λειτουργικό πρωτότυπο της θήκης iPad με σκοπό να το δειγματίσει σε επιλεγμένα premium chain stores αρχικά στην Αμερική, ενώ γίνονται παράλληλα και συζητήσεις  αναφορικά με την είσοδο της εταιρείας στο Kickstarter.

Διαβάστε ακόμη: Τα καλύτερα εγχειρήματα του Kickstarter το 2013

Μέχρι στιγμής οι άνθρωποι που εργάζονται στο εν λόγω project προσφέρουν τις υπηρεσίες τους χωρίς αμοιβή και προσβλέπουν σε μία πιθανή χρηματοδότηση στο investors day που θα γίνει στις αρχές Απριλίου. Θα είναι ένα crash test για την startup που τώρα κάνει τα πρώτα της βήματα και στοχεύει κατευθείαν στο εξωτερικό.

Η ιστορία μέχρι στιγμής έχει δείξει πως η Akseems ρισκάρει και τα καταφέρνει. Το εισιτήριο για τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα Cosmote Start Up της έδωσε τη δυνατότητα να λάβει υποστήριξη από ανθρώπους της αγοράς και είναι αποφασισμένη να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια.

«Η εμπειρία μας στο Cosmote Start Up είναι θα έλεγα πρωτόγνωρη. Το περιβάλλον, το οποίο είναι φτιαγμένο έτσι ώστε να σε εμπνέει, να σε ωθεί σε δημιουργία, σε συνδυασμό με τα σεμινάρια από κορυφαίους εισηγητές της ΕΕΔΕ, τους πολύτιμους coaches και τα πολύ ενδιαφέροντα spark talks που διοργανώνει το Foundation, συνθέτουν μία ολοκληρωμένη και χρήσιμη προσφορά για εμάς».