Η ελληνική Workable μετατρέπεται στην αγαπημένη εταιρεία των ΗΠΑ

Η ελληνική Workable μετατρέπεται στην αγαπημένη εταιρεία των ΗΠΑ

Πώς το HR λογισμικό του  Νίκου Μωραϊτάκη και του Σπύρου Μαγιάτη κατάφερε να «σηκώσει» νέα κεφάλαια 5 εκατ. δολαρίων.

Η Workable είναι ένα από τα χαρακτηριστικότερα success stories ελληνικών startups στον τομέα της τεχνολογίας.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2012 από τους Νίκο Μωραϊτάκη (διευθύνων σύμβουλος) και Σπύρο Μαγιάτη (επικεφαλής τεχνολογίας), δύο από τα πρώτα στελέχη της Upstream, με στόχο να βοηθήσουν τις εταιρείες στη διαδικασία επιλογής προσωπικού.

Έτσι δημιούργησαν ένα SaaS το οποίο βοηθάει στη συλλογή, στην οργάνωση και στην επιλογή των καλύτερων βιογραφικών που κατατίθενται στην εκάστοτε εταιρεία. Με αυτό τον τρόπο ο υπεύθυνος ανθρώπινου δυναμικού κερδίζει χρόνο και δεν χάνει τους εργαζόμενους που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν υπεραξία για την εταιρεία.

Τον Φεβρουάριο του 2013, η Workable ολοκλήρωσε τον αρχικό γύρο χρηματοδότησης συνολικού ύψους 950.000 δολαρίων, όπου συμμετείχαν το OpenFund II, ένα από τα Jeremie funds, και ιδιώτες επενδυτές, ενώ πριν από λίγες ημέρες ανακοίνωσε ότι άντλησε κεφάλαια ύψους 1,5 εκατ. δολαρίων από τον δεύτερο γύρο χρηματοδότησης της, όπου βασικός χρηματοδότης είναι η Greylock IL, ένα επενδυτικό fund με έδρα το Ισραήλ και συνδεδεμένο με την Greylock Partners, ένα από τα σημαντικότερα venture capital funds που δραστηριοποιείται στο χώρο των startups.

Η εταιρεία ανακοίνωσε την επιπλέον χρηματοδότηση ύψους 5 εκατ. δολάρια από τους υφιστάμενους επενδυτές της, δηλαδή το Openfund II και το ισραηλινό ταμείο 83North (πρώην Greylock IL).

Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι πέρυσι δεκαπλασίασε τον τζίρο της και ότι πάνω από 300 νέες εταιρείες προσθέτονται στη βάση πελατών της.

«Η ανάπτυξή μας μας επιτρέπει να προσφέρουμε στους πελάτες μας με μικρότερες εταιρείες τα ίδια πλεονεκτήματα με εκείνα των μεγάλων επιχειρήσεων. Μέσα σε ένα απόγευμα και με μόλις 19 δοάρια, οι εταιρείες μπορούν να ζησουν μια μοναδική εμπειρία την οποία θα ζήλευαν οι μεγαλύτερες», δήλωσε ο CEO Νίκος Μωραϊτάκης.

Πλέον, η συνολική χρηματοδότηση της εταιρείας ανέρχεται στα 7,4 εκατ. δολάρια με τη συμμετοχή των δύο funds και ιδιωτών επενδυτών.

Διαβάστε ακόμα: Στη γειτονιά των αγγέλων