Αιματηρές μάχες στη Συρία

Αιματηρές μάχες στη Συρία

Δραματικά αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών, αλλά και των προσφύγων από τις συγκρούσεις που πραγματοποιούνται στα περίχωρα της Δαμασκού.

160 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μόνο το τελευταίο 48ωρο σε συγκρούσεις λίγο έξω από την πρωτεύουσα της Συρίας, Δαμασκό, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Η σφοδρότητα των συγκρούσεων ήταν ιδιαιτέρως μεγάλη», ανέφερε η ίδια πηγή, κάνοντας λόγο για μεγάλη επιχείρηση του συριακού στρατού στα ανατολικά της πρωτεύουσας, στην πόλη Γούτα που κρίνεται ως ισχυρή θέση των εξεγερμένων κατά του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ. Το παρατηρητήριο υπενθυμίζει ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν αποκόψει απολύτως τον ανεφοδιασμό των δυνάμεων της αντιπολίτευσης που διατηρούσαν οχυρές θέσεις στα νότια προάστια της Δαμασκού.

Την ίδια ώρα, ανθρωπιστικές οργανώσεις στα σύνορα με τον Λίβανο κάνουν λόγο για αυξημένη εισροή προσφύγων από τις περιοχές νότια και βόρεια της Δαμασκού. Υπολογίζεται ότι περίπου 1.200 οικογένειες διέσχισαν τα σύνορα αναζητώντας καταφύγιο από την Παρασκευή.

Διαβάστε ακόμη: Υπό τη σκιά της Μόσχας μοιράζεται πάλι η «τράπουλα» στη Μέση Ανατολή