Αιματηρή συμπλοκή στο κέντρο της Αθήνας με έναν νεκρό

Αιματηρή συμπλοκή στο κέντρο της Αθήνας με έναν νεκρό
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, προχώρησαν σε έλεγχο δύο ύποπτων στην πλατεία Θεάτρου, όταν ο ένας από αυτούς έβγαλε όπλο. 

Αιματηρή συμπλοκή με έναν νεκρό εκτυλίχθηκε στην πλατεία Θεάτρου, στο κέντρο της Αθήνας, το πρωί  του Σαββάτου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές,  ο 38 ετών νεκρός άνδρας, είχε καταδικαστεί για ανθρωποκτονία, έπειτα από ληστεία που πραγματοποίησε σε φούρνο, σκοτώνοντας μια υπάλληλο.

Ο Έλληνας τοξικομανής, στις 6 Δεκέμβρη παραβίασε την τακτική άδειά του από τις φυλακές Χαλκίδας, όπου εξέτειε ποινή ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία. Η συμπλοκή ξεκίνησε όταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που περιπολούσαν στο σημείο εντόπισαν δύο άνδρες, τους οποίους προσπάθησαν να ελέγξουν.

Ο ένας από τους υπόπτους έβγαλε όπλο και πυροβόλησε τρεις φορές κατά των αστυνομικών τραυματίζοντας τον έναν ένστολο στο δεξί ώμο.

Οι άνδρες της ομάδας  ΔΙ.ΑΣ.  ανταπέδωσαν τα πυρά και καταδίωξαν τον δράστη. Δευτερόλεπτα αργότερα ο ύποπτος εντοπίστηκε νεκρός, πίσω από κοντινό κτίριο όπου είχε καταφύγει.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες των αστυνομικών,  ο θάνατός του αποδίδεται σε αυτοκτονία, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί εάν έχει βληθεί από τα πυρά αστυνομικών.

Η δήλωση του Πάνου Καμίνη 

«Είχα επισημάνει εγκαίρως ότι η ανοχή απέναντι στην ανομία θα οδηγήσει σε τραγικά και ακραία περιστατικά, όπως αυτό που συνέβη στο γνωστό στην αστυνομία σημείο διακίνησης ναρκωτικών στην πλατεία της Βαρβακείου Αγοράς. Το εμπόριο ναρκωτικών, το παραεμπόριο καθώς και τα κυκλώματα εκμετάλλευσης ανθρώπων, πρέπει να αντιμετωπιστούν με αποφασιστικότητα και να μην αμαυρώνουν την εικόνα μιας ασφαλούς πόλης όπως είναι η Αθήνα. Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στον αστυνομικό της ΕΛ.ΑΣ».