Emirates: Διακρίθηκε για την κουζίνα της!

Emirates: Διακρίθηκε για την κουζίνα της!

Η Emirates βραβεύθηκε με το Culinary Travel Award του περιοδικού «Saveur».

Ένα ακόμη βραβείο πρόσθεσε στη λίστα της η αεροπορική εταιρεία Emirates, η οποία αυτήν τη φορά διακρίθηκε για τις εμπνευσμένες από τοπικές κουζίνες γεύσεις της, τις παρεχόμενες υπηρεσίες κατά τη διάρκεια των πτήσεών της, καθώς επίσης και για το Σαλόνι Αεροσκάφους.

Η Emirates τα τελευταία χρόνια μονοπωλεί το ενδιαφέρον αφού είναι από τις ελάχιστες αεροπορικές που πέρα από την εξασφάλιση της κερδοφορίας τους βάζουν κάθε χρόνο τον πήχη όλο και πιο ψηλά. Υπενθυμίζεται πως τη χρονιά που μας πέρασε το όνομά της βρέθηκε στην πρώτη πεντάδα της λίστας της Skytrax με τις δέκα καλύτερες αεροπορικές εταιρείες του κόσμου, προχώρησε σε μαζικές προσλήψεις αεροσυνοδών και αύξησε την παρουσία της σε περισσότερα σημεία του πλανήτη.

Η διεθνούς φήμης αεροπορική απέσπασε το Γαστρονομικό Ταξιδιωτικό Βραβείο (Culinary Travel Award) για το «Καλύτερο Γεύμα: Πρώτης και Διακεκριμένης Θέσης», ανακοινώνοντας τη βράβευσή της για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μέσα από το Περιοδικό Saveur. Το αμερικανικό γαστρονομικό – ταξιδιωτικό περιοδικό, που θεωρείται ένα από τα καλύτερα στο είδος του σε ολόκληρο τον κόσμο, ζήτησε από μια επιτροπή έμπειρων και παγκόσμιων ταξιδιωτών και αναγνωστών να εντοπίσει τις καλύτερες πόλεις, αγορές, εστιατόρια, μπαρ, ξενοδοχεία, αεροπορικές εταιρείες και λοιπές εμπειρίες του κόσμου.

Στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Emirates που την έκαναν να ξεχωρίσει έναντι των υπόλοιπων διαγωνιζόμενων ήταν το μενού των εφτά πιάτων που σερβίρεται σε πορσελάνινα σερβίτσια Royal Doulton και βασίζεται σε υγιεινό τρόπο μαγειρέματος, καθώς και η μεγάλη ποικιλία κρασιών ανώτερης ποιότητας.

Την ικανοποίησή του για τη βράβευση εξέφρασε ο Divisional Senior Vice President, Service Delivery της Emirates, Terry Daly, λέγοντας χαρακτηριστικά πως το Saveur είναι ένα από τα πιο σεβαστά περιοδικά  με τεράστια επιρροή στον κόσμο της μαγειρικής. Πρόσθεσε δε πως η αναγνώριση από μία έκδοση της εμβέλειας του Saveur φέρει ειδικό βάρος και επικυρώνει τη λεπτομερή φροντίδα με την οποία επιλέγονται τα τρόφιμα και τα ποτά που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα εν πτήσει. «Η ποιότητα της κουζίνας μας αντανακλά τη δέσμευση της Emirates στην παροχή των καλύτερων υπηρεσιών και εμπειριών προς τους πελάτες της».

Από την πλευρά της η Διευθύντρια Σύνταξης του Saveur, Betsy Andrews, τόνισε πως στόχος του περιοδικού είναι η αναζήτηση των καλύτερων γευστικών προορισμών του κόσμου και πως οι φετινοί νικητές του Culinary Travel Award ξεχώρισαν για την αφοσίωση τους στο εξαιρετικό φαγητό, ποτό, αλλά και για τις υπηρεσίες και τις μοναδικές εμπειρίες που προσφέρουν.

Όσο για τα περιβόητα πιάτα της Emirates, είναι εμπνευσμένα από τοπικές κουζίνες και ετοιμάζονται από Chefs πέντε αστέρων, οι οποίοι προσαρμόζουν το μενού έτσι ώστε να αντανακλά τις γεύσεις συγκεκριμένων δρομολογίων και προορισμών. Οι ταξιδιώτες μπορούν να απολαύσουν την εμπειρία ενός διαφορετικού μενού με κάθε ταξίδι της Emirates -από ιαπωνικές γαστρονομικές γεύσεις σερβιρισμένες σε ειδικά σχεδιασμένα πήλινα σκεύη, έως αυθεντικές και αγαπημένες ινδικές γεύσεις.

Εκτός από τις γαστριμαργικές απολαύσεις που προσφέρει στους ταξιδιώτες της μέσω της κουζίνας της, διακρίθηκε από την επιτροπή του Saveur και για το Σαλόνι Αεροσκάφους (Onboard Lounge), το οποίο είναι διαθέσιμο στους επιβάτες της Πρώτης και της Διακεκριμένης Θέσης των πτήσεων με το A380. Το Onboard Lounge προσφέρει στους επιβάτες ένα μέρος για να χαλαρώσουν, να γνωριστούν πίνοντας εκλεκτά κρασιά και cocktails, και να απολαύσουν διάφορα ορεκτικά και γεύσεις στα 40.000 πόδια.