Εμμένει στην επιβολή κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας ο Λευκός Οίκος

Εμμένει στην επιβολή κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας ο Λευκός Οίκος

Οι ερευνητές χρειάζονται την άμεση πρόσβαση στο σημείο της συντριβής του Μπόινγκ στην ανατολική Ουκρανία.

Η αμερικανική κυβέρνηση συνεχίζει να επανεξετάζει τις κυρώσεις της εναντίον της Ρωσίας, ενώ μαίνεται η κρίση στην Ουκρανία, μετά την κατάρριψη του αεροσκάφους των μαλαισιανών αερογραμμών την περασμένη εβδομάδα, και προτίθεται να μελετήσει την επιβολή περαιτέρω κυρώσεων, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος σήμερα.

Η Ουάσιγκτον επίσης θα καλωσόριζε τη λήψη περαιτέρω βημάτων με στόχο να επιβληθούν κυρώσεις στη Ρωσία, ειδικά από την Ευρώπη, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ στους δημοσιογράφους.

«Η προθυμία μας να σκεφτούμε να επιβάλουμε επιπλέον κυρώσεις είναι κάτι που συνεχίζει να αποτελεί μια πιθανή επιλογή» είπε ο Έρνεστ.

Επιπλέον ο Λευκός Οίκος επισήμανε σήμερα ότι οι διεθνείς ερευνητές εξακολουθούν να χρειάζονται την «άμεση και πλήρη πρόσβαση» στο σημείο της συντριβής του Μπόινγκ της Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία.

Ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι οι ΗΠΑ καλωσορίζουν τις πληροφορίες ότι οι σοροί των θυμάτων μεταφέρονται στην Ολλανδία, ωστόσο επισήμανε ότι «δε νομίζω ότι έχουμε μέχρι στιγμής δει το επίπεδο της συνεργασίας με τους διεθνείς ερευνητές, το οποίο θα θέλαμε να δούμε».

Διαβάστε ακόμα:

Το Κίεβο «επιτίθεται» κάτα του υπουργού Άμυνας της Ρωσίας

OHE: «Δεν υπάρχει ασφαλές μέρος για τους αμάχους στην Γάζα»

Πιέσεις Ρωσίας για τα αίτια που οδήγησαν στη συντριβή του αεροσκάφους