Ένα app για να αποφεύγετε τις ανεπιθύμητες συναντήσεις

Ένα app για να αποφεύγετε τις ανεπιθύμητες συναντήσεις

Η εφαρμογή Cloak χρησιμοποιεί τους λογαριασμούς σας στα social media και σας επιτρέπει να δείτε που βρίσκονται όσοι δεν θέλετε να δείτε.

Εκεί που είχαμε συνηθίσει τις εφαρμογές που μας «φέρνουν κοντά», τώρα κυκλοφόρησε και μία εφαρμογή για την πιο «αντικοινωνική» μας πλευρά, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να αποφύγουν ανεπιθύμητες συναντήσεις με ανθρώπους που γνωρίζουν.

Το «Cloak» -δηλαδή ο μανδύας, που μέχρι και οι δημιουργοί του το χαρακτηρίζουν «αντικοινωνικό δίκτυο»- είναι μία εφαρμογή που επιτρέπει στον χρήστη να αποφύγει συναντήσεις με ανθρώπους που δεν επιθυμεί να δει, καθώς συνδέεται με τους λογαριασμούς σε κοινωνικά δίκτυα -όπως το Instagram και το Foursquare- δίνοντας στον χρήστη τη δυνατότητα να «μαρκάρει» συγκεκριμένες επαφές και να λαμβάνει ειδοποίηση όποτε οι εν λόγω άνθρωποι βρίσκονται σε μια καθορισμένη ακτίνα από την τοποθεσία του.

 

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για λογισμικό iOS της Apple, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό εάν και πότε θα κυκλοφορήσει για λογισμικό Android.

Μελλοντικά, όπως έγινε γνωστό, οι δημιουργοί του Cloak προτίθενται να προσθέσουν ακόμα περισσότερα κοινωνικά δίκτυα ώστε η εφαρμογή να προσφέρει σαφώς πιο αξιόπιστες πληροφορίες… αποφυγής ατόμων.