Ένα νέο προϊόν – έκπληξη από την Coca Cola

Ένα νέο προϊόν – έκπληξη από την Coca Cola
Photo:

Η εταιρεία λανσάρει για πρώτη φορά στην Ουγγαρία ένα νέο βιταμινούχο νερό.

 

Η Coca Cola στην Ουγγαρία ανακοίνωσε ότι ξεκινά την παραγωγή του νέου της προϊόντος, του βιταμινούχου νερού «Glaceau smartwater», ενός απεσταγμένου στον ατμό νερού στο οποίο έχουν προστεθεί ηλεκτρολύτες, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. Η εμφιάλωση του νέου προϊόντος κατέστη δυνατή μετά από επένδυση 1,8 δισ. ουγγρικών φιορινιών (5,6 εκατ. ευρώ), αναφέρεται στην ανακοίνωση που μετέδωσε το ουγγρικό πρακτορείο ειδήσεων MTI.

Η Coca Cola περιγράφει ως εξής το νέο της προϊόν: «το Glaceau smartwater εμπνέεται από τον τρόπο που η μητέρα φύση δημιουργεί το νερό, γνωστό ως υδρολογικό κύκλο. Η προσομοίωση αυτής της διαδικασίας γίνεται με απόσταξη του νερού με ατμό, καθιστώντας κάθε σταγόνα καθαρή όπως η πρώτη σταγόνα της βροχής, πριν περάσει φυσικά μέσα από τη μόλυνση. Αν αυτό δεν είναι αρκετό, εμείς στη συνέχεια μιμούμαστε τη μητέρα φύση προσθέτοντας ηλεκτρολύτες για μια καθαρή, δροσερή γεύση».

Αρχικά το νέο προϊόν θα πωληθεί στην Ιταλία, την Αυστρία, τη Ρωσία, την Τσεχία, τη Σλοβακία, τη Σερβία, την Κροατία και την Ιρλανδία, ενώ υπολογίζεται ότι τα επόμενα χρόνια η ετήσια παραγωγή θα μπορούσε να φθάσει τα 100 εκατομμύρια μπουκάλια. Το Glaceau smartwater, σύμφωνα με στοιχεία της Κόκα Κόλα, έχει κατακτήσει την πρώτη θέση σε Ηνωμένες Πολιτείες και Βρετανία.

Το 2017 η εταιρεία δημιούργησε τη μεγαλύτερη αποθήκη τροφίμων στην Ουγγαρία και το 2018 απέκτησε μία ιδιοκτησία 130 στρεμμάτων στην κεντρική Ουγγαρία, όπου αναμένεται να δημιουργηθεί η μεγαλύτερη παραγωγική βάση του Coca Cola HBC στην Κεντρική Ευρώπη.