Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το «Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας»

Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το «Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας»

Οι νικητές λαμβάνουν άτοκη χρηματοδότηση μέχρι 700.000 ευρώ και στήριξη των επιχειρηματικών τους σχεδίων - Νέος υποστηρικτής η Τράπεζα Πειραιώς.

Tην έναρξη της χρονικής περιόδου υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα βράβευσης για το 2014 ανακοίνωσε το «Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας» που κάθε χρόνο βραβεύει έναν έως πέντε νικητές με τους πόρους που απαιτούνται για την υλοποίηση μιας νέας επιχειρηματικής ιδέας.

Το συνολικό ποσό της άτοκης χρηματοδότησης, που θα δοθεί στους νικητές του Βραβείου για το 2014 θα είναι 700.000 ευρώ, ενώ εκτός από την χρηματοδότηση, θα δοθούν υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτική καθοδήγηση από έναν πολύπειρο σύμβουλο επιχειρήσεων-«μέντορα».

Στη διαδικασία μπορούν να συμμετέχουν έμπειροι αλλά και νέοι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη Ελλάδα, των οποίων τα επιχειρηματικά σχέδια χαρακτηρίζονται από καινοτομία, προοπτική δημιουργίας θέσεων εργασίας, χρηματοοικονομική πειθαρχία και βιωσιμότητα.

Δεκτοί γίνονται υποψήφιοι από οποιονδήποτε κλάδο της οικονομίας με μόνη υποχρέωση να υποβάλουν επιχειρηματικό σχέδιο μέσω του ιστοτόπου των βραβείων.

Η ημερομηνία λήξης των εγγραφών είναι η 1η Μαρτίου 2014, τα ονόματα των φιναλίστ θα ανακοινωθούν τον Απρίλιο του 2014 και οι τελικοί νικητές θα αναδειχθούν και θα βραβευθούν τον Μάιο του 2014.

Οι 4 νικητές του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας 2013 έχουν θέσει πλέον τις επιχειρηματικές τους ιδέες σε πλήρη ανάπτυξη, συμβάλλοντας ενεργά στη δημιουργία άνω των 250 άμεσων και έμμεσων νέων θέσεων εργασίας στην Ελλάδα, ενώ αναμένεται ως το τέλος του πρώτου χρόνου λειτουργίας τους να επιτύχουν συνολικά κύκλο εργασιών που θα υπερβαίνει το 1,7 εκατ. ευρώ.

Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας χρηματοδοτεί και διαχειρίζεται για λογαριασμό της Ελληνικής Πρωτοβουλίας ο Όμιλος Libra, ένας διεθνής επιχειρηματικός όμιλος. Ο Όμιλος Libra έχει ήδη δεσμευτεί με περισσότερα από 5 εκατομμύρια ευρώ για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων των νικητών και για την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών υποστήριξης και καθοδήγησης από έμπειρα ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων.

Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας ανακοινώνει επίσης ότι η Τράπεζα Πειραιώς, συμφώνησε να συμμετάσχει στη χρηματοδότηση των νικητών για τα επόμενα πέντε έτη, ξεκινώντας από το Βραβείο του 2014. Επιπλέον, το Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας «Εξέλιξη» είναι μία θυγατρική εταιρεία της Τράπεζας Πειραιώς και, μέσω αυτής, θα παρέχεται υποστήριξη τόσο στους αιτούντες, όσο και στους νικητές του Βραβείου.

Διαβάστε ακόμη: Startupbootcamp Amsterdam για δύο μέρες στην Αθήνα