Έναρξη υποβολής προτάσεων στον 9ο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας της Εθνικής Τράπεζας

Έναρξη υποβολής προτάσεων στον 9ο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας της Εθνικής Τράπεζας
Photo: Φωτ. Προσωπικού Αρχείου

Η υποβολή των προτάσεων πραγματοποιείται από την Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018 και θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018στις 15.00.

Την έναρξη της διαδικασίας κατάθεσης προτάσεων στον 9o Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας, συνεχίζοντας για ένατη χρονιά τον επιτυχημένο θεσμό ενθάρρυνσης της καινοτομίας και της νεανικής επιχειρηματικότητας ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Τράπεζα.

Σκοπός του Διαγωνισμού είναι να αναδείξει και να επιβραβεύσει τις πρωτότυπες ιδέες που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη πρωτοπόρων συστημάτων και εφαρμογών βασισμένων σε νέες τεχνολογίες, στην ενσωμάτωση της περιβαλλοντικής διάστασης στο σχεδιασμό των προϊόντων και υπηρεσιών, στην εξάπλωση της χρήσης των νέων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών και γενικότερα στην προώθηση της καινοτομίας στην Ελλάδα.

Πέρα από τη διαγωνιστική φάση και τη βράβευση των προτάσεων, έμφαση δίνεται από την Εθνική Τράπεζα στην υποστήριξη της υλοποίησης επιλεγμένων προτάσεων, οι οποίες έχουν διακριθεί, μέσα από τις δράσεις του προγράμματος (www.nbg.gr/nbgseeds).

Σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, εκπρόσωποι επιλεγμένων προτάσεων παρακολουθούν προγράμματα εκπαίδευσης σε θέματα επιχειρηματικότητας και λαμβάνουν δωρεάν υπηρεσίες και προϊόντα της Amazon, του Facebook και της Microsoft.

Επίσης, για την οικονομική στήριξη εταιρειών, προβλέπονται στοχευμένες δράσεις οικονομικής στήριξης σε συνεργασία με τον οργανισμό The People’s Trust, δράσεις δανεισμού και συμμετοχής στο μετοχικό τους κεφάλαιο καθώς και δράσεις καθοδήγησης και δικτύωσης σε συνεργασία με την Amazon, Google, Grant Thornton, Watson, Farley & Williams, Israel Advanced Technology Industries (IATI), Ελληνο-Αμερικάνικο Εμπορικό Επιμελητήριο, Census, ΜcKinsey, KEMEΛ, PWC, Higgs, Ίδρυμα Ωνάση και την Endeavor Greece.

Έμφαση δίνεται στην καθοδήγηση (mentoring) των ομάδων και από τα έμπειρα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας, τα οποία, με επαγγελματική εμπειρία άνω των είκοσι ετών και σε διαφορετικούς κλάδους, προτείνουν στοχευμένες λύσεις για τη βελτίωση κάθε καινοτόμου προσπάθειας.

Οι πρωτότυπες προτάσεις που θα υποβληθούν στο πλαίσιο του 9ου Διαγωνισμού θα πρέπει να αφορούν σε μια από τις ακόλουθες τρεις θεματικές ενότητες:

1. Ηλεκτρονική επιχειρηματικότητα

2. Περιβάλλον και τεχνολογία

3. Πολιτισμός και τεχνολογία

Αναλυτικές πληροφορίες για το περιεχόμενο κάθε θεματικής ενότητας, καθώς και όλες τις λεπτομέρειες για τον Διαγωνισμό, μπορείτε να βρείτε στους Όρους Συμμετοχής του διαγωνισμού, στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Εθνικής Τράπεζας www.nbg.gr/competition

Η υποβολή των προτάσεων πραγματοποιείται από την Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018 και θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018στις 15.00.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορουν να υποβάλουν την πρότασή τους στον 9ο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας στο link www.nbg.gr/competition

Στο πλαίσιο του Διαγωνισμού οι τέσσερις πρώτες ιδέες που θα βραβευθούν, θα λάβουν τα ποσά των 20.000 ευρώ, 10.000 ευρώ, 6.000 και 4.000 ευρώ αντίστοιχα.

Στα οκτώ προηγούμενα χρόνια έχουν συμμετάσχει στο διαγωνισμό 5.120 άτομα καταθέτοντας συνολικά 3.060 προτάσεις.

Με έναν μέσο όρο ετήσιας συμμετοχής 400 προτάσεων από 650 συμμετέχοντες ο διαγωνισμός έχει καθιερωθεί ως ένας από τους πιο σημαντικούς του οικοσυστήματος καινοτομίας προσφέροντας δυνατότητες προβολής και χρηματοδότησης στις ομάδες του οικοσυστήματος.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα NBG Business Seeds, δράση του οποίου είναι και ο Διαγωνισμός, συμμετέχει ως ιδιώτης επενδυτής στα 4 από τα 9 καινούργια funds του Equifund.