Ένας αιώνας Καφεκοπτεία Λουμίδη: Ποιες εκπλήξεις ετοιμάζει για φέτος το ελληνικό brand

Ένας αιώνας Καφεκοπτεία Λουμίδη: Ποιες εκπλήξεις ετοιμάζει για φέτος το ελληνικό brand
O Βασίλης Λουμίδης (ΚΑ), ο Ιάσων Λουμίδης (Κ) και ο Νίκος Λουμίδης (ΚΔ), μιλούν με τον κόσμο στην παρουσίαση του ανακαινισμένου καταστήματος των καφεκοπτείων Λουμίδη στα Χαυτεία, Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Ο εορτασμός των 100 χρόνων, οι νέες συνεργασίες και τα προϊόντα που βρίσκονται στα σκαριά.

Έναν αιώνα ζωής συμπληρώνουν φέτος τα καφεκοπτεία Λουμίδης. Η διοίκηση της ιστορικής εταιρείας έχει ήδη ξεκινήσει από το τέλος του 2018 τις εκδηλώσεις εορτασμού των 100 χρόνων, οι οποίες θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του 2019 και θα κορυφωθούν  στις   αρχές του 2020 όταν συμπληρωθούν και επίσημα τα 100 χρόνια λειτουργίας της εταιρείας.

Αρκετά αισιόδοξος για την πορεία του κλάδου εμφανίστηκε ο Εμπορικός Διευθυντής των Καφεκοπτείων Λουμίδη, Ιάσων Λουμίδης, ο οποίος τόνισε πως η αγορά, παρά την επιβολή του ειδικού φόρου κατανάλωσης που επέτρεψε την είσοδο στη χώρα λαθραίου καφε, κινείται με θετικό πρόσημο.

« Η αγορά κρατιέται σε καλά επίπεδα. Ωστόσο, το πρώτο δίμηνο του 2019 οι πωλήσεις δεν ξεκίνησαν τόσο καλά. Ο κόσμος λόγω κρύου δεν βγήκε πολύ και δεν κατανάλωσε. Όμως ευτυχώς ο Μάρτιος δείχνει να είναι καλός μήνας» ανέφερε ο κ. Λουμίδης σε συνάντηση που είχε την περασμένη εβδομάδα με δημοσιογράφους. Διευκρίνισε δε πως στην περίπτωση της δικής του επιχείρησης, οι τιμές έχουν παραμείνει στα επίπεδα του 2017 χωρίς να έχουν υποστεί κάποια ανατίμηση.

Ο τζίρος των Καφεκοπτείων Λουμίδη, υπό την ομπρέλα των οποίων βρίσκονται 11 καταστήματα, εκ των οποίων, έξι εταιρικά και πέντε franchise, έκλεισε το 2018 στα 6,5 εκατομμύρια ευρώ. Το 60% των πωλήσεων προέρχεται από τα καταστήματα του δικτύου, τα οποία βρίσκονται σε Αθήνα, Πειραιά, Καλλιθέα, Μαρούσι, Θεσσαλονίκη, Κατερίνη, Καστοριά και Χαλκίδα, ενώ το υπόλοιπο 40% εξασφαλίζεται από το κανάλι της χονδρικής (HO.RE.CA & Shop in Shop σε Supermarket).

Παράλληλα ο κ. Λουμίδης αποκάλυψε πως ξεκίνησαν συνεργασία με τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ ΚΡΗΤΙΚΟΣ και My market, προσφέροντας στον καταναλωτή την εναλλακτική να αγοράσει φρεσκοκομμένο καφέ, αντί για έτοιμο καφέ από το ράφι.

«Focus» στους τουρίστες με coffee kit

«Φροντίζουμε να έχουμε συνεργασίες με Έλληνες παραγωγούς και να έχουμε ιδιαίτερα προϊόντα που  δεν μπορεί να βρει κανείς στο ράφι του σούπερ μάρκετ» είπε ο κ. Λουμίδης και προσθέτει πως εξετάζεται πολύ σοβαρά η δημιουργία ενός coffee kit που θα απευθύνεται σε ξένους τουρίστες, αλλά και σε Έλληνες που θέλουν να το πάνε ως δώρο σε μια επίσκεψη.

«Φέτος θέλουμε να γιορτάσουμε τα 100 χρόνια γι’ αυτό και θα τρέξουν αρκετές προσφορές με συλλεκτικά προϊόντα, αλλά και διαγωνισμοί. Είναι ιδιαίτερη η φετινή χρόνια για εμάς και θέλουμε να μείνει αξέχαστη».