Ένας νεκρός από πυροβολισμούς σε γαλλικό αεροδρόμιο

Ένας νεκρός από πυροβολισμούς σε γαλλικό αεροδρόμιο
epa05855578 (FILE) - A plane rolls near the Control Tower of the Orly airport, near Paris, France, 21 July 2010 (reissued 18 March 2017). According to news reports on 18 March 2017, a person has been shot at Orly Airport after trying to snatch a soldier's weapon. EPA/YOAN VALAT

Άγνωστος άρπαξε όπλο στρατιωτικού στο αεροδρόμιο Ορλί στα νότια του Παρισιού και πυροβολήθηκε θανάσιμα από τις αρχές.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν απομονώσει μεγάλη περίμετρο γύρω από τη νότια πτέρυγα του αεροδρόμιου του Ορλί (Sud) μετά τους πυροβολισμούς που ξέσπασαν όταν ένα άτομο επιχείρησε να αρπάξει το όπλο ενός στρατιωτικού που εκτελουσε περιπολία.

Υπήρξε άμεση αντίδραση των δυνάμεων ασφαλείας και ο δράστης έπεσε νεκρός.

Στο αεροδρόμιο κατέφθασε και η ειδική μονάδα έκτακτης επέμβασης «RAID » και πυροτεχνουργοί για να εξακριβώσουν κατά πόσο ο δράστης φορούσε ζώνη με εκρηκτικά, εάν είχε συνεργάτες και προκειμένου να διασφαλισθεί η ασφάλεια όλων των χώρων του αεροδρομίου.

Οι έρευνες διευρύνθηκαν και στην δυτική πτέρυγα του αεροδρομίου, το Orly Ouest, όπου διακόπηκε η κυκλοφορία.

Υπάρχει παράλληλα προβληματισμός κατά πόσο θα επηρεασθούν και οι πτήσεις στο αεροδρόμιο Σαρλ Ντε Γκoλ.

Στο Ορλί έφθασε ο υπουργός Εσωτερικών, ενώ υπάρχει περίπτωση να μεταβεί και ο υπουργός Άμυνας.

Το Orly Sud εκκενώθηκε πλήρως από τους ταξιδιώτες, οι οποίοι οδηγήθηκαν εκτός του αεροδρομίου.

Η εκκένωση του αεροδρομίου πραγματοποιήθηκε με ηρεμία, χωρίς κινήσεις πανικού.

Στο μεταξύ τα αεροπλάνα που έχουν φθάσει στο αεροδρόμιο παραμένουν στους χώρους στάθμευσης χωρίς να επιτρέπουν την έξοδο στους επιβάτες.

Η αστυνομία ερευνά κατά πόσο υπάρχει σχέση ανάμεσα στο επεισόδιο στο Ορλί και σε ένα περιστατικό που συνέβη το πρωί στο βόρειο παρισινό προάστιο του Σεν Ντενί.

Γύρω στις 6:00 το πρωί (τοπική ώρα), τρεις αστυνομικοί σταμάτησαν για έλεγχο ένα αυτοκίνητο Renault Clio στο Σεν Ντενί.

Ο οδηγός έδειξε τα χαρτιά του, αλλά έβγαλε συγχρόνως ένα όπλο με το οποίο απείλησε τους αστυνομικούς και τραυμάτισε έναν από αυτούς.

Στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή με το αυτοκίνητο, το οποίο εγκατέλειψε στο Βιτρί, ένα άλλο νοτιοανατολικό προάστιο του Παρισιού. Εκεί έκλεψε ένα άλλο αυτοκίνητο, ένα Citroen Picasso, το οποίο αστυνομικοί εντόπισαν στο χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου του Ορλί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ