Ένας Πρόεδρος κυριάρχησε στη λίστα με τα κορυφαία tweets για το 2017 – Και δεν είναι ο Τραμπ

Ένας Πρόεδρος κυριάρχησε στη λίστα με τα κορυφαία tweets για το 2017 – Και δεν είναι ο Τραμπ

Ποιος κατάφερε να εξασφαλίσει θέση στη λίστα των tweets με τα περισσότερα likes και τα περισσότερα retweets για το 2017.

της Natasha Bach

Καθώς το 2017 φτάνει στο τέλος του, ο Πρόεδρος Donald Trump συνεχίζει να κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα των αμερικανικών εφημερίδων με όσα γράφει στον λογαριασμό του στο Twitter, σχεδόν σε ημερήσια βάση.

Όμως, παρά τον καταιγιστικό ρυθμό των αναρτήσεών του, δεν κατάφερε να εξασφαλίσει θέση στη λίστα των tweets με τα περισσότερα likes και τα περισσότερα retweets για το 2017.

Ποιοι βρέθηκαν στην πρώτη θέση; Βάσει των αποτελεσμάτων που ανακοινώθηκαν προχθές, νικητές είναι ο πρώην Πρόεδρος Barack Obama και ένας έφηβος που προσπαθούσε να κερδίσει δωρεάν …nuggets κοτόπουλου!

Ο πρώην Πρόεδρος Obama είχε το «τιτίβισμα» με τα περισσότερα likes για φέτος. Πρόκειται για την ανάρτηση που αφορούσε τη συγκέντρωση των λευκών εθνικιστών στο Charlottesville το περασμένο καλοκαίρι, η οποία συγκέντρωσε 4,6 εκατομμύρια likes. «Κανένας δεν γεννιέται μισώντας έναν άλλον άνθρωπο εξαιτίας του χρώματος του δέρματός του, της καταγωγής του ή της θρησκείας του…».

Ένα άλλο tweet, που ανέβασε ο ίδιος αφότου μαθεύτηκε ότι ο Γερουσιαστής John McCain έπασχε από καρκίνο στον εγκέφαλο, έλαβε πάνω από 2 εκατομμύρια likes, και βρέθηκε στην τρίτη θέση.

Ο Obama ήταν επίσης υπεύθυνος για τρία από τα δέκα tweets με τα περισσότερα retweets για φέτος. Το «τιτίβισμα» για τη Charlottesville ήρθε στη δεύτερη θέση, με 1,7 εκατομμύρια retweets.

Εντωμεταξύ, την πρώτη θέση με τα περισσότερα retweets κατέλαβε ένας νέος που προσπαθούσε να εξασφαλίσει δωρεάν nuggets κοτόπουλου από τα Wendy’s για έναν χρόνο. Το tweet του μικρού έλαβε πάνω από 3,6 εκατομμύρια retweets αλλά δεν κατάφερε να φτάσει τον στόχο των 18 εκατομμυρίων retweets που είχαν ορίσει τα Wendy’s. (Παρόλα αυτά, η αλυσίδα ταχείας εστίασης τού έδωσε τις ετήσιες προμήθειες κοτόπουλου που είχε ζητήσει).

Δύο tweets που μοιράστηκε ο Obama στο τέλος της θητείας του βρίσκονται στην πέμπτη και την όγδοη θέση αντίστοιχα μεταξύ των «τιτιβισμάτων» με τα περισσότερα retweets. Το ευχαριστήριο μήνυμα του Obama έλαβε 869.000 retweets. «Σας ευχαριστώ για όλα» έγραψε. «Η τελευταία παράκλησή μου είναι η ίδια με την πρώτη. Σας ζητάω να πιστέψετε – όχι στη δική μου ικανότητα να φέρω την αλλαγή, αλλά στη δική σας».

Και το τελευταίο του «τιτίβισμα» ως πρόεδρος συγκέντρωσε 630.000 retweets, φέρνοντάς το στην όγδοη θέση. Σε αυτό, ανέφερε: «Το να σας υπηρετήσω υπήρξε η μεγαλύτερη τιμή για μένα. Με κάνατε έναν καλύτερο ηγέτη κι έναν καλύτερο άνθρωπο».