Ενδιαφέρον για σταθμό φυσικού αερίου της ΔΕΠΑ

Ενδιαφέρον για σταθμό φυσικού αερίου της ΔΕΠΑ

Η COLAR LNG ενδιαφέρεται για τον πλωτό σταθμό αποθήκευσης και αεριοποίησης LNG της ΔΕΠΑ στη Βόρεια Ελλάδα. 

Έντονο ενδιαφέρον φέρεται πως έχει η εταιρεία GOLAR LNG για τον πλωτό σταθμό αποθήκευσης και αεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου της ΔΕΠΑ στη Βόρεια Ελλάδα. Σήμερα εκπρόσωποι της εταιρείας, η οποία αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως στην κατασκευή και λειτουργία σταθμών υγροποιημένου φυσικού αερίου, συναντήθηκαν με τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη.

Όπως αναφέρεται από το ΥΠΕΚΑ, η GOLAR έχει ήδη δημιουργήσει και λειτουργεί 13 σταθμούς υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κόσμο, ενώ αυτή την περίοδο κατασκευάζει άλλους 13 σταθμούς. Η εταιρεία εξέφρασε το ενδιαφέρον της για πλήρη συμμετοχή στη χρηματοδότηση του έργου, παρέχοντας σημαντική ευελιξία στην υλοποίηση του συνολικού project.

Ο κ. Μανιάτης ενημέρωσε τα στελέχη της εταιρείας για τη σπουδαιότητα του έργου, το οποίο μαζί με τον διασυνδετικό αγωγό φυσικού αερίου Ελλάδος-Βουλγαρίας (IGB) έχουν ενταχθεί, στα Έργα Κοινού Ενδιαφέροντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως βασικοί πυλώνες ενίσχυσης της ενεργειακής ασφάλειας της περιοχής. Η σπουδαιότητα των έργων ενισχύεται από την πολιτική αστάθεια στην Ουκρανία, και αποτυπώνεται από τις προχωρημένες διαβουλεύσεις με τις κυβερνήσεις και εταιρίες από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία στα έργα αυτά.

Η Μελέτη Σκοπιμότητας και η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που εκπονεί η ΔΕΠΑ για τον αγωγό βρίσκονται στο τελικό στάδιο.

Τελικά πόσο πιο φθηνά θα πληρώσουμε το φυσικό αέριο;