Εντάσεις στα ελληνοαλβανικά σύνορα για το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα

Εντάσεις στα ελληνοαλβανικά σύνορα για το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα

Οι αλβανικές αρχές έχουν μπλοκάρει λεωφορεία με πολίτες που ταξιδεύουν προς τη γειτονική χώρα και προχωρούν σε εξονυχιστικούς ελέγχους.

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας των αλβανικών αρχών θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος, στους Βουλιαράτες, το μνημόσυνο του Κωσταντίνου Κατσίφα, ο οποίος είχε πέσει νεκρός στις 28 Οκτωβρίου από αλβανικά πυρά.

Οι αλβανικές αρχές έχουν μπλοκάρει λεωφορεία με πολίτες που ταξιδεύουν προς τη γειτονική χώρα και προχωρούν σε εξονυχιστικούς ελέγχους ενώ με αστείες προφάσεις απαγορεύουν σε ταξιδιώτες να συνεχίσουν προς τη γειτονική χώρα.

Πριν από λίγο, την ώρα που πολίτες επιχείρησαν να δημιουργήσουν αλυσίδα μπροστά από το συνοριακό σταθμό, απωθήθηκαν από δυνάμεις της ελληνικής αστυνομίας. Εκείνοι αντέδρασαν ψάλλοντας τον εθνικό ύμνο.

Την Παρασκευή οι αλβανικές Αρχές, σύμφωνα με το τοπικό μέσο himara.gr, παρεμπόδισαν ακόμη και συγγενείς του Κωνσταντίνου Κατσίφα που επιχείρησαν να περάσουν τα σύνορα, προκειμένου να μην παρευρεθούν στο μνημόσυνο.

Παράλληλα, δημοσιογράφοι υποχρεώθηκαν να περιμένουν έως και δύο ώρες στα σύνορα για να ελεγχθούν τα στοιχεία τους ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι χρειάστηκε η παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου από τη Μόσχα.

Αντισυγκέντρωση εν τω μεταξύ, διοργανώνουν την ώρα του μνημόσυνου, Αλβανοί εθνικιστές με σύνθημα «να σώσουμε την Αλβανία».