Entersoft : Αύξηση κερδών προ φόρων κατά 39% το 2017

Entersoft : Αύξηση κερδών προ φόρων κατά 39% το 2017

Τα έσοδα του ομίλου ανήλθαν στο ποσό των 11,8 εκατ. ευρώ – Στα 1,14 εκατ. τα κέρδη προ φόρων.

Τα καθαρά έσοδα του Ομίλου Entersoft συνέχισαν και το 2017 την ανοδική τους πορεία με διψήφια ποσοστά, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
Συγκεκριμένα, στο ποσό των 11,8 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα έσοδα του ομίλου Entersoft το 2017 ενώ τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 39% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση και ανήλθαν σε 1,37 εκατ. ευρώ.

Τα καθαρά έσοδα της μητρικής ανήλθαν στα 9,01 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 12,4%, ενώ τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 1,14 εκατ. ευρώ.
Η συνολική ζήτηση στην αγορά δεν παρουσίασε αυξητικές τάσεις, ωστόσο η Entersoft και η θυγατρική Retail Link κατάφεραν να διεκδικήσουν μεγαλύτερη μερίδια νέων πελατών.

Η θυγατρική Retail Link πέτυχε επίσης σημαντικές συμβάσεις σε υπηρεσίες ηλεκτρονικής τιμολόγησης και παροχής Supply Chain Management υπηρεσιών με πολλές μεγάλες και μεσαίες επιχειρήσεις. Σημαντική άνοδο κατέγραψαν και οι πωλήσεις στο εξωτερικό και κυρίως στη Ρουμανία.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, τα τελευταία δύο χρόνια ο όμιλος καταγράφει με συνέπεια διψήφια ετήσια ποσοστά ανόδου των εσόδων και των κερδών. Η επίδοση αυτή εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί λόγω του ανεκτέλεστου συμβασιοποιημένων έργων, των νέων προϊόντων και υπηρεσιών, όπως το Entersoft WMS που καταγράφει εξαιρετική πορεία στην αγορά, αλλά και της συνεχιζόμενης ανόδου των νέων πελατών που εκτιμάται ότι θα εντατικοποιηθεί με τις αναμενόμενες προκηρύξεις έργων του ΕΣΠΑ για τον ιδιωτικό τομέα. θετικά αναμένεται να επιδράσει και η διαφαινόμενη άνοδος των επενδύσεων των εταιρειών σε ψηφιακά συστήματα οι οποίες όλα τα προηγούμενα χρόνια παρέμεναν σε χαμηλά επίπεδα.