Εντείνεται ο ανταγωνισμός Netflix – Amazon στην Ινδία

Εντείνεται ο ανταγωνισμός Netflix – Amazon στην Ινδία

Ποιος θα νικήσει τελικά;

Η Netflix, η γνωστή υπηρεσία διαδικτυακού streaming, ανακοίνωσε δύο νέες πρωτότυπες τηλεοπτικές σειρές για την αγορά της Ινδίας, στο πλαίσιο των προσπαθειών της να διευρύνει την τοπική βάση χρηστών.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που διευρύνουμε τη γκάμα των πρωτότυπων τηλεοπτικών παραγωγών μας στην Ινδία» δήλωσε ο Έρικ Μπάρμακ, αντιπρόεδρος διεθνών σειρών στη Netflix. «Αυτά τα πρότζεκτ έχουν έναν τοπικό χαρακτήρα αλλά θα είναι τέλεια και για το παγκόσμιο κοινό μας».

Μια από τις νέες σειρές τιτλοφορείται ‘Again’ και περιγράφεται ως μια «σειρά ιστοριών ντετέκτιβ όπου στον πρωταγωνιστικό ρόλο βρίσκεται μια γυναίκα». Το σενάριο θα γράψει η Μαρίσα Μουχερτζί, η οποία δούλεψε και στην επιτυχημένη σειρά του ABC, ‘Quantico’.

Η δεύτερη πρωτότυπη σειρά, ‘Selection Day’, βασίζεται σε ένα μυθιστόρημα με θέμα το κρίκετ, του Αραβίντ Αντίγκα, ο οποίος κέρδισε το Βραβείο Booker το 2008 για το βιβλίο του ‘The White Tiger’.

To κρίκετ έχει αναδειχθεί σε αγαπημένο μοτίβο των υπηρεσιών streaming, καθώς και η πιο πρόσφατη σειρά της Amazon, ‘Inside Edge’, κινείται στην ίδια θεματολογία. Η εταιρεία λάνσαρε τη σειρά στην πλατφόρμα Prime Video τον περασμένο μήνα και, ήδη, η σειρά είναι πρώτη σε δημοφιλία στην Ινδία.

Αμέσως μόλις παρουσίασε την πλατφόρμα Prime Video στην Ινδία, η Amazon ανακοίνωσε τον περασμένο Δεκέμβριο τα σχέδιά της που αφορούν την παραγωγή μιας ντουζίνας πρωτότυπων ινδικών τηλεοπτικών σειρών.

Αντίθετα, η Netflix έχει βασιστεί περισσότερο σε ήδη υπάρχον περιεχόμενο – όπως οι εξαιρετικά δημοφιλείς σειρές ‘House of Cards’ και ‘Narcos’ – για να επεκταθεί στην Ινδία. Μέχρι και την πρόσφατη ανακοίνωση για την παραγωγή δύο νέων σειρών, η εταιρεία είχε μόλις μια ινδική σειρά στο μενού της.

Τόσο η Netflix όσο και η Amazon προσφέρουν παράλληλα πολλές ταινίες Bollywood καθώς και άλλο περιεχόμενο τοπικού χαρακτήρα.

Ο ανταγωνισμός των δύο εταιρειών επεκτείνεται και στον χώρο του stand-up comedy. Τον Ιανουάριο, το Amazon Prime Video ανακοίνωσε ότι θα συμπεριλάβει ειδικά shows από 14 κορυφαίους Ινδούς κωμικούς. Η κίνηση αυτή, όμως, βρέθηκε στο στόχαστρο της κριτικής, καθώς όλοι οι κωμικοί ήταν άντρες.

Μερικούς μήνες μετά, η Netflix ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Αντίτι Μιτάλ, μια από τις κορυφαίες γυναίκες κωμικούς της Ινδίας.