Εντυπωσιακό ντεμπούτο της Snap INC στη Wall Street

Εντυπωσιακό ντεμπούτο της Snap INC στη Wall Street

Οι επενδυτές είδαν την αρχική δημόσια προσφορά ως τη μεγαλύτερη ευκαιρία του είδους της.

Η Snap Inc θα κάνει ντεμπούτο στη χρηματιστηριακή αγορά της Νέας Υόρκης την Πέμπτη, μετά την επιτυχημένη IPO την Τετάρτη, με την οποία η εφαρμογή «προσωρινών» μηνυμάτων Snapchat συγκέντρωσε πάνω από 3,4 δισ. δολάρια, αρκετά πάνω από τις προβλέψεις όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Η μητρική εταιρία του Snapchat, η Snap Inc μπήκε στο χρηματιστήριο με αξία του IPO τουλάχιστον διπλάσια από εκείνη του Facebook και μάλιστα τέσσερις φορές υψηλότερη από του Twitter. Όπως αναφέρει το Bloomberg σε δημοσίευμά του, ο κολοσσός τεχνολογίας κατάφερε να συγκεντρώσει συνολικά 3,4 δισ. δολάρια από την αρχική δημόσια προσφορά.

Συγκεκριμένα, μετά την αξιολόγηση της ΙPO της μετοχής στα 17 δολάρια ανά μετοχή, η αξία της δημοφιλούς εφαρμογής βρίσκεται στα 24 δισ. δολάρια, πάνω από το δύο φορές την αξία του Twitter Inc, και είναι η μεγαλύτερη IPO στο χώρο της τεχνολογίας, από την εισαγωγή του Facebook πέντε χρόνια πριν.

Διαβάστε επίσης: Οι πιο «καυτές» τεχνολογικές εταιρείες που βάζουν πλώρη για Wall Street

Το αμερικανικό πρακτορείο υπενθυμίζει ότι η Snap εμφάνισε το περασμένο έτος καθαρές ζημιές ύψους 515 εκατ. δολαρίων, παρόλο που τα έσοδά της σχεδόν επταπλασιάστηκαν. Ωστόσο, η εταιρία χρειάζεται να αυξάνει συνεχώς τα έσοδα ανά χρήστη, προκειμένου να αντιμετωπίσει την επιβράδυνση στην ανάπτυξη χρηστών –η οποία υποχώρησε κάτω του 50% το τέταρτο τρίμηνο, για πρώτη φορά από το 2014 τουλάχιστον- και να αρχίσει να πλησιάζει προς κερδοφορία.

Παρότι η Snap επέλεξε να εισαχθεί στις αγορές πολύ πιο πρώιμο στάδιο ανάπτυξης συγκριτικά με το Twitter και το Facebook, η πέντε ετών εταιρεία τοποθετεί την αξία της, σχεδόν 60 φορές περισσότερες από το εισόδημά της, συγκριτικά με τις 27 φορές περισσότερες που την είχε αξιολογήσει το Facebook.

Διαβάστε επίσης: Είναι επίσημο: Το Snapchat μπαίνει στο Χρηματιστήριο – Στο φως τα οικονομικά του στοιχεία