Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του Δημήτρη Σταμάτη και του ΣΥΡΙΖΑ

Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του Δημήτρη Σταμάτη και του ΣΥΡΙΖΑ

Αυστηρή απάντηση εξέδωσε η αξιωματική αντιπολίτευση στις δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας περί «κήρυξης της χώρας μας σε χρεοκοπία».

Ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης δήλωσε ότι ο κ. Τόλιος χθες και ο κ. Μηλιός σήμερα, αποκάλυψαν αυτό που έκρυβαν μέχρι τώρα, που αποτελεί και δεσμευτική απόφαση του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δηλαδή, θα διακόψουν την πληρωμή των τόκων και των χρεολυσίων των δανείων.

Αυτό θα σήμαινε την αυτόματη κήρυξη της χώρας μας σε χρεοκοπία και την έξοδό της από το ευρώ, τόνισε ο κ. Σταμάτης και προσέθεσε: «Και το ξέρουν πολύ καλά! Εκεί θέλουν να πάνε την Ελλάδα. Αυτό είναι το πραγματικό τους σχέδιο. Και το ομολογούν οι ίδιοι».

Για «μπαγιάτικη κινδυνολογία, που δεν μπορεί να καλύψει την καταστροφική της πολιτική» κατηγόρησε από την πλευρά του την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στις δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας.

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, «ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαπραγματευτεί για τα συμφέροντα της χώρας με στόχο την επανεκκίνηση της οικονομίας και τη στήριξη της κοινωνίας», «θα κάνει δηλαδή αυτά που οι μνημονιακοί εγκληματίες δεν μπορούν και δεν θέλουν να κάνουν».

Παρέμβαση και του Αντώνη Σαμαρά
«Ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί τη χώρα σε χρεοκοπία» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εξερχόμενος του Μέγαρου Μαξίμου. Ερωτηθείς για το αν πληροφορήθηκε δήλωση στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ ότι αν το κόμμα γίνει κυβέρνηση δεν θα πληρώσει τόκους και χρεολύσια απάντησε: «Βέβαια και την άκουσα. Την άκουσα χθες βράδυ και μέχρι χθες βράδυ την έκρυβε πολύ καλά ο κ. Τσίπρας. Την απόφαση του συνεδρίου τους, παρακαλώ, που είναι δεσμευτική για όλους τους. Δηλαδή, την απόφαση να μην πληρώσουν τόκους και χρεολύσια. Δηλαδή, να πάνε τη χώρα σε στάση πληρωμών και χρεοκοπία. Είναι το πιο επίσημο πρόγραμμα φτώχειας που ακούει προεκλογικά ποτέ ο Ελληνικός λαός. Ας δει ο καθένας αυτή την πραγματικότητα. Είναι απίστευτο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ