Έως τις 7 Φεβρουαρίου η παράταση για τα αδήλωτα εισοδήματα

Έως τις 7 Φεβρουαρίου η παράταση για τα αδήλωτα εισοδήματα

Επιπλέον 15 ημέρες παράταση για την αποκάλυψη των αδήλωτων εισοδημάτων έχουν οι φορολογούμενοι.

Παράταση μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου 2017 για την εθελοντική αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων φέρνει τροπολογία που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου «Υποχρεωτικός έλεγχος των ετήσιων και των ενοποιημένων χρηματοοικονομικών καταστάσεων, δημόσια εποπτεία επί του ελεγκτικού έργου και λοιπές διατάξεις».

Η προθεσμία έληγε στις 23 Ιανουαρίου 2017. Παράλληλα, με την ίδια τροπολογία «παγώνει έως τις 7 Φεβρουαρίου και το προσωρινό πρόστιμο και δεν καταλογίζεται.

Σύμφωνα με την νέα διάταξη προβλέπεται ότι:

Στην περίπτωση που κατά την κατάθεση του νόμου στη Βουλή (12.12.2016) έχει ήδη κοινοποιηθεί προσωρινός διορθωτικός προσδιορισμός φόρου ή προστίμων, ο φορολογούμενος δύναται να υποβάλει τις αίτηση υπαγωγής έως 7.2.2017.

Ακόμη, η Φορολογική Διοίκηση δύναται να κοινοποιήσει πράξεις οριστικού διορθωτικού προσδιορισμού φόρου ή επιβολής προστίμων μόνον αφού παρέλθει η 7η Φεβρουαρίου.

Τέλος, οι οριστικές πράξεις διορθωτικού προσδιορισμού φόρου ή επιβολής προστίμων που δεν έχουν κοινοποιηθεί έως τις 12.12.2017, κοινοποιούνται μόνο μετά τις 7.2.2017, αφού τροποποιηθούν, με πράξη του οργάνου που τις εξέδωσε, λαμβάνοντας υπόψη τυχόν αίτηση. Το ποσοστό πρόσθετου φόρου ορίζεται σε είκοσι πέντε τοις εκατό (25%) του κυρίου φόρου.