Επέκταση του δικτύου της σχεδιάζει η ΔΕΠΑ

Επέκταση του δικτύου της σχεδιάζει η ΔΕΠΑ
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επαφές του CEO της εταιρείας με τη Ευρωπαία Επίτροπο Περιφερειακής Ανάπτυξης στις Βρυξέλλες.

Το πρόγραμμα επέκτασης του δικτύου διανομής φυσικού αερίου σε νέες περιοχές της Ελλάδας και η χρηματοδότηση των αντίστοιχων επενδύσεων από την ΕΕ συζητήθηκε σε συνάντηση που είχε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ Θεόδωρος Κιτσάκος με την Επίτροπο Περιφερειακής Ανάπτυξης της ΕΕ Κορίνα Κρέτσου, στις Βρυξέλλες.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, χθες, στο περιθώριο σχετικής εκδήλωσης, κατά την οποία ο κ. Κιτσάκος παρουσίασε αναλυτικά τα επενδυτικά σχέδια της ΔΕΠΑ για την ανάπτυξη των εγχώριων υποδομών διανομής φυσικού αερίου, ενώ με την ιδιότητά του ως προέδρου της εταιρείας ΠΟΣΕΙΔΩΝ αναφέρθηκε στους διασυνδετήριους αγωγούς με Βουλγαρία και Ιταλία, καθώς και σε άλλα έργα διεθνούς ενδιαφέροντος.

Το πρόγραμμα εντάσσεται στο «Σχέδιο Γιούνκερ» ενώ έχει ήδη εγκριθεί από την ελληνική κυβέρνηση.

Την εκδήλωση προσφώνησε, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος τόνισε την σημασία της ενεργειακής ασφάλειας στην περιοχή, στο οποίο αναμένεται να συμβάλει τα μέγιστα ο αγωγός Trans Adriatic Pipeline (TAP). «O αγωγός TAP είναι ένα έργο στρατηγικής σημασίας για την ΕΕ και την Ελλάδα», τόνισε ο κ. Παπαδημούλης, ενώ μίλησε και για τη σημασία της περιφερειακής συνεργασίας και εναρμόνισης με τις εθνικές αγορές. «Πρέπει να ενισχύσουμε την πολυμερή συνεργασία μεταξύ δρώντων διαφορετικών περιοχών, όπως η Ανατολική Μεσόγειος, ο Καύκασος, η Μέση Ανατολή και η Κεντρική Ασία, σεβόμενοι πάντα το ευρωπαϊκό κεκτημένο και τις βασικές αρχές του ευρωπαϊκού οικοδομήματος», είπε. Εκτίμησε δε ότι η ΕΕ πρέπει να συνεργάζεται στενότερα με διεθνείς και περιφερειακούς παράγοντες ώστε να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά οι συγκρούσεις.