Επεκτείνεται το δίκτυο της Jumbo

Επεκτείνεται το δίκτυο της Jumbo
Photo:

Αύξηση πωλήσεων 4% και νέα καταστήματα σε Ρουμανία, Κύπρο και Ελλάδα για την εταιρεία.

Μέχρι τον Δεκέμβριο του 2013 αναμένεται η έναρξη λειτουργίας των δύο μισθωμένων υπερκαταστημάτων στη Ρουμανία, ενός στην Τιμισοάρα (13.000 τ.μ.) και ενός στο Βουκουρέστι (14.000 τ.μ.), καθώς και του νέου μισθωμένου καταστήματος Jumbo στην Πάφο της Κύπρου (10.000 τ.μ.).

Κατά το δεύτερο μισό της τρέχουσας οικονομικής χρήσης αναμένεται να λειτουργήσει ένα ακόμα ιδιόκτητο κατάστημα στη Βόρεια Ελλάδα (9.000 τ.μ.) ενώ τον Ιούλιο ξεκίνησε τη λειτουργία του, το νέο ιδιόκτητο κατάστημα στις Σέρρες (9.000 τ.μ.) και τον Αύγουστο το μισθωμένο κατάστημα στον Άγιο Ελευθέριο (11.000 τ.μ.).

Σημειώνεται ότι το δίκτυο καταστημάτων της εταιρείας λιανικού εμπορίου παιχνιδιών, ειδών bebe, παιδικού βιβλιοχαρτοπωλείου και συναφών προϊόντων Jumbo αριθμεί 63 καταστήματα, όπου 52 βρίσκονται στην Ελλάδα, 3 στην Κύπρο και 8 στη Βουλγαρία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το πρώτο δίμηνο της νέας οικονομικής χρήσης (Ιούλιος 2013 – Ιούνιος 2014), οι πωλήσεις της εταιρείας σημείωσαν αύξηση πάνω από το 4%.

Η θετική τάση που είχε σημειωθεί στην ελληνική αγορά, κατά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο συνεχίστηκε, ενώ τα καταστήματα στην Κύπρο και την Βουλγαρία σημείωσαν διψήφια αύξηση πωλήσεων. Ο Σεπτέμβριος θεωρείται ο σημαντικός μήνας του πρώτου τριμήνου καθώς περιλαμβάνει τις πωλήσεις από προϊόντα που σχετίζονται με την έναρξη των σχολείων και αποτελεί το 10% περίπου των ετήσιων πωλήσεων.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού υπήρξε απόφαση σχετικά με το ποσοστό των ανασφάλιστων καταθέσεων στην Τράπεζα Κύπρου, το οποίο θα μετατραπεί σε μετοχές της τράπεζας. Το τελικό ποσοστό ανήλθε σε 47,5% και η ζημία που προκύπτει περίπου 24 εκατ. ευρώ επιβάρυνε τα αποτελέσματα της εταιρείας για τη χρήση που έληξε τον Ιούνιο του 2013.

Διαβάστε ακόμη: «Ημέρες καινοτομίας» από το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος