Επεκτείνεται η ρύθμιση των 100 δόσεων

Επεκτείνεται η ρύθμιση των 100 δόσεων
Photo: Φωτ. Προσωπικού Αρχείου

«Μέχρι 15/10 τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ», σημειώνει ο αρμόδιος αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Τρυφών Αλεξιάδης.

Σε δηλώσεις του το πρωί της Πέμπτης, ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, εξήγησε πως το Υπουργείο αποφάσισε την επέκταση της ρύθμισης των 100 δόσεων. «Η αρχική διατύπωση της ρύθμισης των 100 δόσεων προέβλεπε ότι έβγαινες εάν δεν ακολουθούσες τις δόσεις αυτής της ρύθμισης. Τώρα έχει επεκταθεί η διάταξη και θα βγαίνεις από τη ρύθμιση εάν δεν ικανοποιείς και άλλες φορολογικές υποχρεώσεις», υπογράμμισε ο κ. Αλεξιάδης και προσέθεσε:

«Το υπουργείο κινείται μεταξύ συμφωνίας και κοινωνικής ευαισθησίας και θα γίνει νέα συζήτηση με τους θεσμούς γιατί σε κάποιο μήνα θα συμπέσουν δόση φόρου εισοδήματος, δόση ΕΝΦΙΑ, δόση για τις 100 δόσεις, τρέχουσες φορολογικές υποχρεώσεις και τέλη κυκλοφορίας.Ο στόχος είναι να ξανασυζητηθεί το μέτρο γιατί είναι πρόβλημα και θα φύγει πολύς κόσμος από τις 100 δόσεις».

Στη συνέχεια, επισήμανε πως: «έρχεται αλλαγή σε ορισμένους από αυτούς που μπήκαν στις 100 δόσεις, καθώς εάν ο άλλος έχει έναν τραπεζικό λογαριασμό και έχει 200.000 στην τράπεζα, δεν μπορεί να πει ότι είμαι στις 100 δόσεις και θα πληρώνω τις 100 δόσεις».

Σε ό,τι αφορά στον ΕΝΦΙΑ, ο κ. Αλεξιάδης σημείωσε πως θα ισχύσει «ό,τι και για τον ΕΝΦΙΑ του 2014 και σε κάποιες μόνο πολύ μικρές κατηγορίες θα έχουμε αλλαγή. Το πολύ μέχρι 15/10 θα ανεβούν τα εκκαθαριστικά».