Επεκτείνει τη «θαυματουργή» του πορεία ο Watson

Επεκτείνει τη «θαυματουργή» του πορεία ο Watson

Το πρόγραμμα Watson Discovery Advisor του supercomputer της IBM υπόσχεται μοναδικές επιστημονικές ανακαλύψεις.

Την έναρξη του πολλά υποσχόμενου υπολογιστικού προγράμματος Watson Discovery Advisor ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα η IBM.

Το πρόγραμμα του supercomputer Watson, έχει τη δυνατότητα να αναγνωρίζει άμεσα τα μοτίβα σε τεράστιες ποσότητες δεδομένων, λειτουργία η οποία υπόσχεται να συντομεύσει κατά πολύ το χρόνο έως τις επόμενες σημαντικές επιστημονικές και ιατρικές ανακαλύψεις.

Το Watson Discovery Advisor αντιλαμβάνεται την αλληλεπίδραση χημικών ενώσεων και την ανθρώπινη γλώσσα, ενώ έχει τη δυνατότητα να οπτικοποιήσει τις συνδέσεις σε δεδομένα, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη μέσω cloud. Κάποιοι ερευνητές χρησιμοποιούν το πρόγραμμα για να αναζητήσουν ενδιαφέρουσες αναφορές στις επιστημονικές μελέτες που κυκλοφορούν καθημερινά.

Η Johnson & Johnson ήδη «διδάσκει» το σύστημα να διαβάζει και να κατανοεί τα αποτελέσματα των δοκιμών που δημοσιεύονται σε επιστημονικά έντυπα, για να επισπεύσει τις μελέτες σχετικά με την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων.

Η γαλλική φαρμακευτική εταιρεία Sanofi εργάζεται με τον Watson για να ανακαλύψει νέες χρήσεις των φαρμάκων που ήδη κυκλοφορούν στην αγορά.

«Κατά μέσο όρο, ένας επιστήμονας μπορεί να διαβάσει μεταξύ μιας και πέντε εργασιών την ημέρα» δήλωσε ο Δρ. Olivier Lichtarge, ερευνητής και καθηγητής μοριακής και ανθρώπινης γενετικής, βιοχημείας και μοριακής βιολογίας στο Baylor College of Medicine.

«Ο Watson μάς έχει αποδείξει τη δυνατότητα να εκτοξεύσει τη συχνότητα και την ποιότητα των πλέον σημαντικών ανακαλύψεων», συμπλήρωσε.

Διαβάστε ακόμη:

Το όραμα της Intel για το μέλλον

Για τρίτη σερί χρονιά ο γρηγορότερος supercomputer είναι κινεζικός

Η Τζίνι Ρομέτι, η έρευνα και ο σκεπτόμενος supercomputer της IBM