Επένδυση της Foodlink για τα logistics

Επένδυση της Foodlink για τα logistics

Η εγκατάσταση αποτελεί μία επένδυση της Foodlink σε ραφοπάταρα, ύψους 700.000 ευρώ.

Ολοκληρώθηκε η νέα εγκατάσταση στην αποθήκη της Foodlink, στην περιοχή της Μάνδρας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Η εγκατάσταση αποτελεί μία επένδυση της Foodlink σε ραφοπάταρα, ύψους 700.000 ευρώ.

H Foodlink, με γνώμονα τις νέες τάσεις στον κλάδο των logistics για μεγαλύτερη εκμετάλλευση του ωφέλιμου χώρου των εγκαταστάσεων, εκμεταλλεύεται, πλέον, ολοένα και περισσότερο το ύψους των αποθηκών της, υιοθετώντας μία μορφή πολυαποθήκης, με πολλούς εναλλακτικούς τρόπους αποθήκευσης σε μόνο μία εγκατάσταση. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα της επιπλέον καθετοποίησης των χώρων της αποθήκης είναι ότι παρέχεται στο εργατικό προσωπικό μία πιο ευέλικτη διεκπεραίωση παραγγελιών, με πιο εύκολη πρόσβαση σε περισσότερες θέσεις, αυξάνοντας το warehouse productivity.

Συγκεκριμένα, η κατασκευή με τα ραφοπάταρα καλύπτει 3.000 τ.μ. και περιέχει 14.500 θυρίδες (θέσεις bins). Γι’ αυτήν την τριώροφη κατασκευή χρησιμοποιήθηκαν 13.200 μέτρα γαλβανισμένης λαμαρίνας. Καθημερινά, διακινούνται από τη νέα κατασκευή 2.500 διαφορετικοί κωδικοί προϊόντων, εξυπηρετώντας μία πληθώρα αποθετών του κλάδου του λιανεμπορίου και της τεχνολογίας, όπως οι Wind, Public, Forthnet-Nova, Δαμκαλίδης κ.ά.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ