Επενδύσεις άνω των 3,5 εκατ. ευρώ στον δήμο Χαλκηδόνας από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ

Επενδύσεις άνω των 3,5 εκατ. ευρώ στον δήμο Χαλκηδόνας από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ

Επενδύσεις ύψους άνω των 3,5 εκατ. ευρώ έχουν προγραμματισθεί εντός της πενταετίας στον δήμο Χαλκηδόνας από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ.

Επενδύσεις ύψους άνω των 3,5 εκατ. ευρώ έχουν προγραμματισθεί εντός της πενταετίας στον δήμο Χαλκηδόνας από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ, σύμφωνα με όσα τονίσθηκαν στη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο δήμαρχος της περιοχής, Ιωάννης Τσουκνιδάς, με τον γενικό διευθυντή της εταιρείας, Λεωνίδα Μπακούρα και διευθυντικά στελέχη της. Κατά τη συνάντηση υπογράφηκαν οι συμβάσεις σύνδεσης φυσικού αερίου για όλα τα δημοτικά κτίρια των Κουφαλίων.

Ο κ. Μπακούρας ενημέρωσε ότι οι εργασίες επέκτασης του δικτύου στα Κουφάλια έχουν ήδη μπει στη γραμμή εκκίνησης και βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ εκείνες για την εγκατάσταση σταθμού αποσυμπίεσης φυσικού αερίου (CNG) αναμένεται να ξεκινήσουν στα μέσα του Ιουνίου. Ως εκ τούτου, οι πολίτες που βρίσκονται εντός του δικτύου θα έχουν τη δυνατότητα να συνάψουν συμβάσεις για να συνδεθούν με το δίκτυο φυσικού αερίου και να απολαύσουν τα οφέλη από τη χρήση του κατά τη χειμερινή περίοδο.

Ο κ. Τσουκνιδάς, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έως τώρα συνεργασία της ΕΔΑ ΘΕΣΣ με τον δήμο, που επισφραγίστηκε με την υπογραφή των συμβάσεων για τη σύνδεση των δημοτικών κτιρίων. Παράλληλα επεσήμανε ότι, με την εγκατάσταση του φυσικού αερίου θα περιορισθούν οι δαπάνες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο μέγιστο δυνατό και θα υπάρξουν άμεσα οικονομικά, αλλά και περιβαλλοντικά οφέλη.

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με τη συμφωνία των παρευρισκόμενων για πραγματοποίηση εκδήλωσης, ώστε οι πολίτες και οι ενδιαφερόμενοι να λάβουν πληρέστερη ενημέρωση για τη διαδικασία σύνδεσης και τη χρήση του φυσικού αερίου. Τόσο η Δημοτική Αρχή, όσο και η ΕΔΑ ΘΕΣΣ, τέλος, δεσμεύτηκαν για τη διεύρυνση της συνεργασίας τους σε δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με βασικό σκοπό την προσφορά προς τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες των τοπικών κοινοτήτων.