Επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης από το fund Innovation Brain

Επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης από το fund Innovation Brain
Φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και εικονίζει μηχανήματα επεξεργασίας τεύτλων στο εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης. Με 60.000 τόνους τεύτλων από Έβρο και Ροδόπη άρχισε η επαναλειτουργία του εργοστασίου ζάχαρης στην Ορεστιάδα, ύστερα από έναν χρόνο αναστολής της λειτουργίας του. Ήδη έχουν προσληφθεί 94 άτομα, με συμβάσεις διάρκειας 3,5 μηνών, ενώ εντός των επόμενων ημερών θα προχωρήσει και η πρόσληψη άλλων 140 εργαζομένων, προκειμένου να επανδρωθούν τα διάφορα τμήματα (βοηθητικά και κύρια) για τις περίπου 15 μέρες επεξεργασίας της προαναφερθείσας ποσότητας τεύτλων. «Οι 60.000 τόνοι τεύτλων αντιστοιχούν σε 12.000 στρέμματα καλλιέργειας, έκταση κατά πολύ μικρότερη της καλλιεργητικής πρόθεσης των αγροτών, η οποία στη διάρκεια της σποράς “άγγιζε” τα 25-30.000 στρέμματα, που όμως δεν μπόρεσαν να καλλιεργηθούν εξαιτίας των καιρικών συνθηκών» . Ο διευθυντής του εργοστασίου Παράσχος Παρασχούδης χαρακτηρίζει πολύ σημαντική την επαναλειτουργία του καθώς παραδοσιακοί καλλιεργητές τεύτλων που τα τελευταία χρόνια είχαν αποσυρθεί, λόγω της αβεβαιότητας που υπήρχε ως προς

Στόχος είναι να βελτιωθούν οι επιχειρησιακές διαδικασίες, να αυξηθεί η παραγωγή και να αναπτυχθούν νέες σειρές προϊόντων, υλοποιώντας σημαντικές επενδύσεις.

Το ενδιαφέρον του για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης επιβεβαιώνει με επίσημη ανακοίνωση του το fund Innovation Brain. Ο διευθύνων σύμβουλος του fund Λούκας Φέκερ, σε σχετική του δήλωση αναφέρει: «Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην τελική φάση των συνομιλιών με τους εμπλεκόμενους της ΕΒΖ και είμαστε κοντά σε ένα αμοιβαίο επωφελές αποτέλεσμα. Μας ενδιαφέρει ο όμιλος στο σύνολό του, συμπεριλαμβανομένων των 4 εργοστασίων στην Ελλάδα και των 2 στη Σερβία, και θα εστιάσουμε τις προσπάθειές μας στην αναζωογόνηση και την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων στην Ελλάδα».

«Στόχος μας», συνεχίζει ο κ. Φέκερ, «είναι να βελτιώσουμε τις επιχειρησιακές διαδικασίες, να αυξήσουμε την παραγωγή και να αναπτύξουμε άλλες σειρές προϊόντων, υλοποιώντας σημαντικές επενδύσεις. Πιστεύουμε ότι είναι μια κατάσταση win-win, παρά την τρέχουσα κακή κατάσταση γύρω από την ΕΒΖ, καθώς σχεδιάζουμε να επεκτείνουμε την επιχείρηση και να επενδύσουμε σε νέα μηχανήματα και εκπαίδευση για να προσφέρουμε μια σύγχρονη επιχείρηση ζάχαρης. Μια νέα εισροή κεφαλαίων και ένα νέο ξεκίνημα είναι αυτό που χρειάζεται στην ΕΒΖ».

Το fund στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνει ότι δεν ενδιαφέρεται μόνο για τις δραστηριότητες της Σερβίας. Όπως σημειώνει, συγκεκριμένα δημοσιεύματα είναι αναληθή και δεν αντικατοπτρίζουν το λεπτομερές επιχειρηματικό σχέδιο του Innovation Brain και καταλήγει η ανακοίνωση: «το Innovation Brain θέλει να επενδύσει στη βιομηχανία και έχει στρατηγικά σχέδια για την ανάπτυξη της ΕΒΖ. Η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός του και θα παραμείνει ο κόμβος για την παραγωγή και τη μελλοντική ανάπτυξη».