Κεφάλαια ύψους 420 εκατ. ευρώ σε περισσότερες από 2.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Κεφάλαια ύψους 420 εκατ. ευρώ σε περισσότερες από 2.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Θα διοχετευτούν μέσω των 4 συμβάσεων που υπέγραψε σήμερα το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων με την Alpha Bank και την Τράπεζα Πειραιώς.

Κεφάλαια ύψους 420 εκατ. ευρώ σε περισσότερες από 2.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα διοχετευτούν με την υλοποίηση των 4 συμβάσεων που υπέγραψε πριν λίγο το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων με την Alpha Bank και την Τράπεζα Πειραιώς, σε ειδική εκδήλωση στην Αθήνα.

Οι συμβάσεις θα επιτρέψουν στις τράπεζες να χορηγήσουν δάνεια με σημαντικά μειωμένες απαιτήσεις εξασφαλίσεων, στο πλαίσιο του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής COSME.

Όπως σημειώθηκε στην εκδήλωση, οι τράπεζες θα στηρίξουν καινοτόμες επιχειρήσεις, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Κομισιόν «INNOVFIN – Χρηματοδοτήσεις της ΕΕ για την οικονομία» η οποία στηρίζεται από το πρόγραμμα της ΕΕ για την έρευνα και την καινοτομία «Ορίζοντας 2020». Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Επενδυτικού Ταμείου Πιερ Λουίτζι Τζίλιμπερτ αναφέρθηκε στη συνεργασία του εγχώριου τραπεζικού συστήματος με το Ταμείο για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, κάτι που επιβεβαιώνεται και από την υπογραφή της σημερινής συμφωνίας με τις δύο τράπεζες.

Διαβάστε ακόμα: ΕΤΕΑΝ: Πάνω από 400 εκατ. ευρώ σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις