Επίδομα πυρόπληκτων σε 569 νοικοκυριά και 30 επιχειρήσεις μέχρι χθες

Επίδομα πυρόπληκτων σε 569 νοικοκυριά και 30 επιχειρήσεις μέχρι χθες
Καμμένα αυτοκίνητα στην αυλή σπιτιού που κάηκε την ημέρα της φονικής πυρκαγιάς στην περιοχή Μάτι, 39 χλμ από την Αθήνα, Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες ελέγχου των αιτήσεων για το εφάπαξ επίδομα των πληγέντων από τις πυρκαγιές.

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες ελέγχου των αιτήσεων για το εφάπαξ επίδομα των πληγέντων από τις πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου και μέχρι χθες, Τετάρτη 8 Αυγούστου , είχε καταβληθεί το επίδομα των 5.000 ευρώ σε 569 νοικοκυριά κι εκείνο των 8.000 ευρώ σε 30 επιχειρήσεις.

Όπως σημειώνει ο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, σε σχετική ανακοίνωση, όποια σχετική καθυστέρηση διεκπεραίωσης των αιτήσεων οφείλεται σε περιπτώσεις συνιδιοκτησιών, όπου δεν έχουν καταθέσει όλοι τις αντίστοιχες αιτήσεις και το υπουργείο επικοινωνεί μαζί τους για να ρυθμιστούν οι υποθέσεις αυτές.

Ενημερώνει, επίσης, ότι το υπουργείο έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες υλοτόμησης στη λεωφόρο Μαραθώνος, στο Μάτι και στο Κόκκινο Λιμανάκι, προκειμένου να απομακρυνθούν τα καμένα δένδρα. Η ίδια διαδικασία πραγματοποιείται και στα ρέματα Καβουνίδου και Λυκόρεμα. Για τη διαδικασία αυτή έχει δοθεί η σχετική άδεια από το Δασαρχείο στους Δήμους Ραφήνας-Πικερμίου και Μαραθώνα αλλά προκειμένου να διευκολυνθούν, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ανέλαβε την υλοποίηση της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ